Új hozzászólás Aktív témák

  • Rowon

    veterán

    Sziasztok,


    Költség- és energiahatékony használt AM4 processzort keresek a másodlagos gépembe, leginkább olyat, ami a PCIe 4.0-t támogatja már. Fejlesztve soha nem lesz a gép, nagyon max, ha a fő gépem kap egy 5800X3D-t, akkor az 5600X átkerül majd ebbe, de az még soká lesz (jelenlegi infláció mellett nem tudom magam rászánni, hogy 100k-t kiadjak egy procira). Config részei:

    1. Milyen célra használnád elsődlegesen? (Játék / munka? Ha játékra, akkor leginkább mely játékok?)
    Átlagos tevékenységek, böngészés, filmnézés, játékból inkább régebbi (5-10-15 éves) címek és azok is max 75 FPS-re korlátozva, so-so grafikával. Az is megfordult a fejemben, hogy capture vagy egyéb média célokra használjam, de ez még nagyon halovány gondolat.

    2. Pontos konfigurációd leírása /alaplap, videókártya, monitor (felbontás és képfrissítés), táp stb./ vagy hivatkozz az adatlapodra, ha ki van töltve!

    Alaplap: Asrock B550M Steel Legend
    VGA: Sapphire Pulse RX 5700 XT
    Monitor: LG 29UM69G (2560x1080 / 75 Hz)
    Táp: Seasonic Prime TX-650
    RAM: G.Skill Aegis 3200 Mhz CL16 4x8GB
    Hűtő: Thermalright Burst Assassin 120
    Ház: Aerocool Aero One Mini

    3. Mennyi pénzt szánsz rá?
    Számszerűsítve nagyon max 15k, de lehetőleg minél kevesebbet. Ezt komolyan írom, csak valami kell bele, hogy azért a tokozásba ne költözzön bele a pók. :DDD

    4. Új vagy használt processzorban gondolkodsz?
    Csak használt.

    5. Szeretnél-e tuningolni, avagy távol áll tőled?

    Nem.

    ~~~~

    Amit nézegetek Aprón és többé-kevésbé olyan árban van, hogy hajlandó lennék rá kiadni a pénzt, az a Ryzen 3 3100. Mi a véleményetek, esetleg van-e valami alternatíva, ami passzolhat ehhez az elképzeléshez? Olcsó legyen, energiahatékony legyen és azért valamit még tudjon.

    [ Szerkesztve ]

    Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

Új hozzászólás Aktív témák