Hirdetés
- PlayStation 5
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Azonnali játékos kérdések órája
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omegared
csendes tag
válasz krealon #2800 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mindazonáltal a tv-m egy sima LG plazma. Mivel "mindent visz" USB-n keresztül ezért próbáltam valami "kábeldugdosás - , extra távirányító mentes" megoldást keresni. Sajnos az LG ügyeskedései miatt még az LGMOD7 firmware hack megoldás sem működik.
Úgy tűnik lassan valami Atom alapú media center / home szerver lesz a móka vége.[ Szerkesztve ]
-
Pali79
aktív tag
válasz ATM_automata #2802 üzenetére
Mindent visz usb-n. Nyílván nincs rajta RJ45 aljzat.
-
WolfLenny
aktív tag
Üdv.
Zyxel NSA-210 néztem ki magamnak. A max. 10 torrent pontosan mit jelent? Max 10 session lehet de akár több 100 file megosztás?
Nekem van kb. 120 torrent file-om ami meg van osztva. Ezt majd meg tudom osztani, de max 10 kapcsolaton engedhet feltölteni? -
veze
őstag
válasz WolfLenny #2806 üzenetére
nem , összesen lehet 10db torrent fájl egyidejüleg,ami el van indítva, aztán ebből lehet csak kettöt visz épp valaki a többi csak seedben van
olyat nem tud hogy 100 torrent fájl meg van osztva seedben és 10 aktívan tölt fel, és ha egy kilép az aktív feltöltésből belép helyette másik hogy mindig 10 legyen
viszont megoldható hogy korlátlan torrentet tudj seedelni,fel kell tenni rá a transmissiont. van sajat topicja itt , a cikk alján. Ott tudnak segíteni is
Nekem is nsa210 van és 250db torrent van elinditva seedben, ebből 15-20 aktivan tölt is fel, A sávszélességemet mindig fullra kihajtja. Torrentenként szabályozhatod a prioritast és a felt /letöltési sebességet. -
aicon
senior tag
válasz watercooling #2805 üzenetére
Ha úgy jeleníted meg mint átvett anyagot az eredeti szerző megjelölésével valószínűleg nem.
De nálam okosabbak majd megmondják, vagy kérdezd meg a cikk íróját.======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
Zsadi
őstag
Megkérdezem itt is, hátha..
Sziasztok!
Olyan háttértárat keresnék (~500GB), amit lanon pc-vel elérek, media player csatlakozás hálózaton, és egy set top box usb-n keresztül rögzítene rá. Az STB rögzítés a macerás, nem tudom van-e olyan, ami támogatja azt is.
Előre is köszi! -
€uro
őstag
Szisztok!
Az alábbi tulajdonságokkal rendelkező NAS-t szeretnék:
- Gigabites hálózat
- Legalább két HDD számára hely
- RAID
- DLNA
- Torrent kliensFontos szempont, hogy minél gyorsabb legyen, mert a számítógépem HDD-jét fogja helyettesíteni. A PC-ben csak egy SSD-t akarok hagyni a Windows-nak, minden más a NAS-ról megy majd.
Milyen hálózati tárolót ajánlanátok nekem?
Közben ezt néztem ki: D-LINK DNS-325
Két 2TB-os HDD-t szeretnék beletenni. Érdemes 7200 fordulatszámos meghajtókat venni bele, vagy azzal sem lesz gyorsabb, mint mondjuk egy 5400-as WD Caviar Green?
[ Szerkesztve ]
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
jNk
senior tag
A DNS-325 nem teljesít túl jól ha lokális hdd-t kell helyettesítenie, én inkább a Synology DS212 szériából választanék helyette.
-
jNk
senior tag
A 212+ erősebb cpu-val és több memóriával rendelkezik.
-
Roll_91
csendes tag
Szerintetek megéri a Synology DS 212+ a plusz 40.000 ret a DS 212J hez képest?
-
Alex91
félisten
Nas ZyXel NSA310 1 lemezes hálózati adattároló + WD 500GB SATA II merevlemez , ez 30k-ert a jelenlegi helyzetben ajandek....
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
balhmm
tag
Adott egy zyxel nsa310, benne egy 1,5 terrás hdd. Pár napja helyeztem üzembe, felmásoltam rá szépen mindent. Két napja viszont azt tapasztalom, hogy folyamatosan megy benne a winyo, hangosan. Elől a led is jelzi a működést. Az ég világon semmit nem csinálok rajta. ki/be kapcsolás nem segít, lehúztam már a netet is róla. Mi lehet, ami használja a winyot ilyenkor?
-
san2000
tag
Egy érdekes NAS meglehetősen jó ár/érték aránnyal. ismeri valaki ??
-
jNk
senior tag
A többfelhasználós rendszer alatt azt értem hogy üzleti/vállalati környezetben a 212+ képes kiszolgálni egyszerre a több* felhasználót akik párhuzamosan használják hálózati tárolónak/webszervernek/levelező szervernek és még 12 ip kamerát is kezel/vezérel ha kell.
*: többet mint a 212-vel vagy 212j-vel
A sebességtesztek alapján a 212 alig marad el a 212+tól, ezért szerintem neked az előbbi is jó lehet, hacsak nem a legizmosabb nas-ra gyúrsz
Roll_91
Amire te szeretnéd arra elég a J is, bár később jól jöhet a 212 usb3 csatlakozója és az erősebb procija ha 100mbit/s körüli netten torrentezéssel, hálózati másolással és fullhd tvzéssel is terheled egyszerre -
n00n
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy NAS-t, de nem igen vagyok képben, hogy mit érdemes manapság venni.
Ami számít:
-Minél kevesebbet fogyasszon (tényleg milyen fogyasztásai vannak az ilyen cuccoknak?)
-Lehessen a benne elhelyezett vinyókról élvezhetően filmet nézni hálózaton
-Elférjen benne kettő WD asztali HDD (3,5" azt hiszem)Mit ajánlanátok?
-
spl
csendes tag
Sziasztok. Maga a gép már megvan, de én most olyan embert keresnék egy kis segítségért, aki openmediavaultban már jártas kicsit.
Az istennek nem boldogulok a könyvtárak jogosultságának kezelésével samba alatt. Tudna valaki segiteni?
Előre is köszönöm a segitséget!spl
-
n00n
őstag
válasz kisgyerek85 #2835 üzenetére
„Fontos” dolgok is lennének rajta. Ezért raid1-be lenne.
-
Dragon27
senior tag
Mikorra várható a DSM 4.0 (végleges változat) valami infó ?
-
€uro
őstag
Vettem egy Synology DS212+ NAS-t.
Jelenleg van egy WD 2.0 TB-os és egy szintén WD 1.5TB-os Green Caviar merevlemezem. Ezeket el szeretném adni, és a NAS-ba két 3 TB-os Hitachi Deskstar 7K3000-t szeretnék tenni.
Azon gondolkodom, hogy talán érdemes lenne várnom az új winchester-ek vásárlásával, mert most még viszonylag drágák a 3 terrás Hitachi merevlemezek.
Szóval a kérdés az, hogy a két WD merevlemezemet tudom-e RAID-ben használni a NAS-szal? Tükrözni szeretném a két merevlemez tartalmát, hogy az adataimat biztonságban tudjam.
Tehát használható-e fél évig - egy évig a két nem egyforma kapacitású HDD úgy a NAS-ban, hogy például meghibásodástól vagy bármilyen negatív következménytől tartanom kellene.Még annyi infó, hogy mindkét merevlemez garanciális. Tehát lehet őket nyúzni.
Eladó - Thermaltake TH280 V2 ARGB AIO Vízhűtés 32 hó GARANCIÁVAL 29.900.-
-
jNk
senior tag
-
jNk
senior tag
Persze hogy tudod használni a különböző méretű lemezeket. Raid1-ben a kisebb kapacitású hdd területe lesz használva, a nagyobb WD plusz 500GByte-ja pedig nem lesz elérhető.
Az 1.5Tbyte-osat rakd bele először és utána "bővítsd" a nagyobbal, akkor biztos nem lesz gondod a partíció méretekkel.
Mielőtt berakod a nas-ba őket szerintem ajánlott a wdidle programmal kikapcsolni a Green winchesterek feleslegesen hamar aktiválódó parkoltatási funkcióját. -
spl
csendes tag
Hát igen. Ez a gond. Nekem úgy kéne, hogy bizonyos könyvtárak nyitottak legyenek, mások pedig csoportokhoz, vagy egyéni felhasználókhoz köthetően legyenek. És ráadásul mindezt windowsban. Pedig a felület alapján egyszerűnek tűnik a kérdés. És mégse működik.
A Freenasnál nálam is az volt a megoldás a publicnál hogy 777-re vettem manuálisan. De ott még a login ablak se jelent meg windowsnál ha jogosultságot állítottam be.spl
-
dbius
veterán
A samba jogosultságokat kell beállítani, akár könyvtáranként, hogy melyik csoport, vagy user milyen jogosultsággal férhet hozzá a cuccokhoz.
keress rá a samba jogosultságokra. főként angol, de azért magyar nyelven is találsz jó pár útmutatót a samba megfelelő konfigolásához.
-
spl
csendes tag
Megnéztem a configot. De nem találtam semmi furcsát benne. Két jogosultság munkacsoportban. Az egyik mindent lát a public könyvtárban. A másikba csak a valaki léphet be.
#======================= Global Settings =======================
[global]
workgroup = MUNKACSOPORT
server string = %h server
include = /etc/samba/dhcp.conf
dns proxy = no
log level = 0
syslog = 0
log file = /var/log/samba/log.%m
max log size = 1000
syslog only = yes
panic action = /usr/share/samba/panic-action %d
encrypt passwords = true
passdb backend = tdbsam
obey pam restrictions = yes
unix password sync = no
passwd program = /usr/bin/passwd %u
passwd chat = *Enter\snew\s*\spassword:* %n\n *Retype\snew\s*\spassword:* %n\n *password\supdated\ssuccessfully* .
pam password change = yes
socket options = TCP_NODELAY
guest account = nobody
load printers = no
disable spoolss = yes
printing = bsd
printcap name = /dev/null
unix extensions = yes
wide links = no
map to guest = Bad User
use sendfile = no
null passwords = yes
local master = yes
time server = no
wins support = no#======================= Share Definitions =======================
[nonpublic]
comment = nempublikus
path = /media/13aed839-3ac5-4a0d-9331-a64bcd937718/nonpublic
guest ok = no
read only = no
browseable = yes
inherit acls = no
inherit permissions = no
ea support = no
store dos attributes = no
printable = no
create mask = 0755
force create mode = 0644
directory mask = 0755
force directory mode = 0755
hide dot files = yes
valid users = valaki
invalid users =
read list =
write list = valaki[public]
path = /media/13aed839-3ac5-4a0d-9331-a64bcd937718/public
guest ok = yes
read only = no
browseable = yes
inherit acls = yes
inherit permissions = no
ea support = no
store dos attributes = no
vfs objects = recycle
recycle:repository = .recycle/%U
recycle:keeptree = yes
recycle:versions = yes
recycle:touch = yes
recycle:directory_mode = 0777
recycle:subdir_mode = 0700
printable = no
create mask = 0755
force create mode = 0644
directory mask = 0755
force directory mode = 0755
hide dot files = yes
valid users =
invalid users =
read list =
write list =spl
Új hozzászólás Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest