Új hozzászólás Aktív témák

  • #51199488

    törölt tag

    válasz Kygo #111789 üzenetére

    Első körben elkellene dönteni hogy mekkora felbontást szeretnél illetve hogy mekkora képfrissítési frekvenciát, játékra ideálisan utóbbiból minél nagyobbat szeretnél ugye de ahhoz hardver is kell hogy kitudd hajtani addig a gémeket.

    Aztán panel típust kellene választani, ott a TN ami népszerű gamingre mert olcsó de gyors képfrissítést és reakcióidőt ad, ezek mind olyan dolgok amik fontosak lehetnek ha gyors esport játékokkal játszol, pl csgo vagy siege. Viszont a tn panelek a színeket nem olyan hitelesen jelenítik meg illetve a betekintési szögek nem túl jók.
    Van a VA panel ami kb félúton van a tn és ips között, nagyobb kontraszt, jobb színek és betekintési szög viszont ezekre a panelekre jellemző az úgynevezett “ghosting” effektus a gyors contentnél így nem éppen ideális játékra.
    Végül ott az IPS ami a legjobb színeket és betekintési szöget ajánlja, viszont a válaszidő magasabb és általánosságba véve drágábbak az ilyen monitorok.

    A válaszidő azt jelenti hogy annyi idő alatt tud egy pixel színt változtatni, ez minél alacsonyabb annál folyamatosabb a kép.

    tl;dr én azt tanácsolom hogy ha multis játékokkal nyomulsz keress valamilyen 1080p 120 vagy 144hz-es tn paneles monitort, ha pedig single játszol főleg és a látványra mész akkor egy 1440p szintén 120 vagy 144hz-es va paneles monitort.
    A nagyobb képfrissítés adta simaságot azt mindenképp élvezni fogod talán még a nagyobb felbontásnál is jobban, ha egyszer megtapasztalja az ember nem akar visszamenni :K

Új hozzászólás Aktív témák