Új hozzászólás Aktív témák

  • HavocS

    senior tag

    Sziasztok!

    A szomszédban (vidék, két családi ház) építkeznek, beüzemeltek egy Gree levegő/víz hőszivattyút. A hétvégén próbázták, ment szinte egész nap, viszont ez alatt nálam a mosógép (kikapcsolva is, jól hallhatóan), az összes LED villanykörte (közelről hallhatóan, de szerencsére csak közvetlen közelről) és ami nagyon irritáló, a PC (gondolom a táp, nem szedtem emiatt darabokra - amúgy egy FSP Hyper M 500W) hangosan, magas frekvencián ciripel. Kicsit hasonló mint a coil whine, de annál viszont alacsonyabb frekvencia (nem a hangmagasság, az ismétlődés, tippre olyan 200 Hz körül). A LED izzók inkább búgnak.

    Kérdésem, ez normális? A villanyoszlopot elnézve szerintem pont azon a dróton van a hőszivattyúja mint nekem a fázis (1 fázis van nálam). Látszólag nála van rendes földszonda, nálam csak a nullával van egyesítve a villanyóránál a zöld-sárga, viszont ez így gáz. A kérdés, hogy ez kinek a sara? Neki kellene valami zavarszűrést beiktatni, vagy nekem? Ha nem jutunk dűlőre, mivel tudom ezt kivédeni? Konkrét zavarszűrős aljzatokat kb nem találok csak túlfeszvédőt. Esetleg line interactive UPS? Szereltessek be valami szűrőt a kismegszakítók elé a villanyóraszekrénybe? Minden ötletet szívesen veszek mert ez így elég gáz.

    Szerk: az biztos hogy a hőszivattyú, amikor kikapcsolták eltűnt a ciripelés, amikor visszakapcsolták azonnal visszajött.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák