Új hozzászólás Aktív témák

  • rmihaly

    tag

    válasz isti732712 #70380 üzenetére

    Lehet hibás a gép. Majd klímás eldönti hogy cseréli vagy javítja. Két héttel ez előtt is ugyanitt tartott az ügy.

    Az fura hogy a lakásban 26,5C van és csak akkor kapcsolod be.

    Nekem kb 1m magasan van a szobai hőmérőm (nem ez vezérli a klímát) 22,4C-t mutat, klíma 24C-ra van állítva, 23C-t mér a klíma hőmérője (ezt lejebb hoztam, így kb ezt 1,5m magasan méri), kifújt levegő 13C-os, felvett teljesítmény 160W.

    Nekem kellemes komfortot ad ilyen mért értékek mellett - folyamatosan megy nincs nyomkodva.

    Ha 26C-ban kapcsolod be lehet kell neki 1-2 nap is, mire normális értékre áll be, d3 mivel megfagytok és lekapcsoljátok soha nem fog normális értékre beállni.
    A napi 3-4 óra klímázás csak kivételes esetekben ad megfelelő komfortot.

    Valószínűnek tartom, hogy a klíma beszívó oldalánál (korábbi hozzászólásban írtad, hogy ide helyezted a hőmérőjét) a hőmérséklet olyan 26-27C körül van.
    A klíma addig hűt ameddig a beszívott hőmérséklet a beállítotthoz képest 2C-al lejebb nem kerül (ekkor kapcsolja le a kompresszort, de már ez előtt is csökkenti a teljesítményét)
    A beállított -1C környékén próbálja tartani - ennél az értéknél látszik hogy csökken a villamos teljesítménye.

    Érdemes a jobb hőelosztás érdekében legyezést használni!

    A hűtésben keletkező hideg levegő igen gyorsan lejut a padló szintjére.
    Ha ott másik helyiségbe át tud menni, akkor ha nem folyamatos a hűtés, akkor rengeteg meleg levegő van felül, alul meg lassan tellítődnek a helyiségek a hideggel.
    Ilyenkor a klímás szobában jó hideg lesz - ahogy írod akár 18C is a többi helyiségből meg a klíma magasságában még meleg levegő áramlik be.

    Ha tudod járasd 1-2 napot és ha van rá lehetőség csukd a klímás helyiség ajtaját, vagy javítsd a levegőáramlást ventilátorral.
    Szerintem így jó lesz majd. A hőmérsékletnek jó szokott lenni 26/25C beállítás. Ennél hidegebbre nem kell állítani (eredeti helyen mért hőmérsékletnél).
    Nem minden ház hűthető egy klímával - pont az ilyen okok miatt.

Új hozzászólás Aktív témák