Új hozzászólás Aktív témák

  • NightGT

    senior tag

    Üdv,

    Fél éve vettem RPG-zni egy Glorious Model I egeret a mainként használt xtrfy MZ1 mellé, s mivel az utóbbi hónapokban azon találtam magam, hogy szinte kizárólag ezt használom, gondoltam írok egy kis tesztet :)

    Forma, méret, tömeg: G502/Basilisk ihlet, de messze nem ugyanaz. Kicsivel vastagabb, inkább ergo, mint ambi forma, határozott bemélyedéssel és támasszal hüvelykujjnál, clawba átmenő palm fogáshoz illik. Nagy egér, 20*10es kézzel is. Szerkezetileg nagyon jól össze van rakva, teljesen masszív, kissé csúszós, enyhén selyemfényű, de jó fogású, minőségi felülettel. Nem a flickek királya (arra ottvolt az MZ1 / TUF M4), de jól rá lehet fogni, pörgős RPG-ben agilisan, kirobbanóan tud mozogni még a nimble glass cannon karakterekkel is. Tömege 69 gramm, ami mellé jó súlyelosztás társul, érzésre a 66 grammos Aerox 5 nehezebbnek tűnt (mert ott az egér elején volt a fő tömeg, és az erőkar miatt kellemetlen mozgatni).

    Gombok, kábel, szoftver: Glorious saját kapcsolói vannak benne, a mainek minimálisan kevésbé feszesek, mint az etalon Kailh 8.0, de jók. A gombok alatt a nyomtatott alaplap szupervékony, az alátámasztása lehetne szélesebb - így érezhető poszt-travel van, a feszesség elmarad a megszokottól, de nem kritikusan. Oldalgombok határozottak, feszesek, átlagon felettiek, jobban kiemelkednek az egérből a megszokottnál, számomra kézreálló. Cserélhető gombok kellemes meglepetés, apró neodímium mágnessel rögzülnek egy konzolszerűségen, holtjáték nincs, nagyon precíz.
    Hüvelykujj gomb is cserélhető, sőt némi moddal (kis csiszolás) megfordítható, így a sarka pont ujjhegynél van, és fogásváltás nélkül elérhető, és használható. 2 helyett 3 oldalgomb megszokásához idő kell. Inkább olyan, mintha a standard 2 mögé került volna egy harmadik - aminek más az alakja kicsit, így nem keverődik össze. Kábel a szokásos kiváló szint ebben a kategóriában, szoftver könnyen kezelhető, nem tolakodó, tudja a szokásos funkciókat. Talpak átlagosak, azokat már megszokásból cserélem minden egeremen corepadz-re. A kábel kiváló.

    Számomra meglepő módon hosszú távon is kényelmes, napi használatra sokkal inkább az, mint az MZ1 - de ez nem csoda, hisz az egy radikális claw egér. Kellett idő megszokni. Kifejezetten elégedett vagyok, használható sokgombos egeret keresőknek (nagy kéz mellé) ajánlható.

    A Model I 2 viszont nem lesz teljesen ugyanez a forma. Leginkább a hüvelykujjnál különbözik ahol nézem, kevésbé mélyed be, az inkább tenyeres fogásra fog hajlani...

    [ Szerkesztve ]

    Speed is the only truly modern sensation

Új hozzászólás Aktív témák