Új hozzászólás Aktív témák

  • saen

    veterán

    Egy kis tapasztalat megosztás következik, meg úgy kikivánkozik belőlem a dolog. Nem olvasom mindig a topicot, de azért elég sokat és ezzel még nem találkoztam itt, ezért azt gondolom újdonság. Ha mégsem akkor elnézést :)

    Szóval egy ideje már használom a Logitech G703-as egerét, de ugyanez vonatkozik egyébként mindkét G403-ra és G603-ra is. Az egér görgője nem sikerült túl jóra, egy idő után elkezd szarakodni, de tudok olyanról akinek már újkorában is ez volt a baja. Annyit csinál, hogy a görgő az ellenkező irányba kezd el görgetni, majd átvált a megfelelő irányba így össze-vissza ugrál. Van amikor kb nem lehet görgetni vele, van amikor tökéletesen működik. Egy ideig tűrtem, aztán amikor meguntam akkor elkezdtem utánaolvasni a dolognak. Hamar kiderült, hogy ez nem egyedi eset, nagyobb forumokon is találtam hasonló problémákat, redditen is, stb. Ami érdekes volt, hogy ismertebb helyeken a Logitech support próbálta helyretenni a dolgot, mindenhol próbáltak segíteni. Logitech megoldása a problémára egyébként egy új firmware kiadása volt, ezt feltettem én is. Ez látszólag annyit csinál, hogy szoftveresen próbálja korrigálni a dolgot, kitalálni mikor működik rosszul a görgő és gyorsan átvált a megfelelő irányba. Ez telepítés után segített, bár nem volt tökéletes, bőven használható volt, de ez egy idő után visszaromlott a régi állapotra. Hasonló véleményeket olvastam másoktól is, szóval ez szintén nem egyedi dolog. Most ott tartok, hogy a görgő ismét szar... Youtube-on van szétszedős video is, ott aki szétkapta ő nem tudta megoldani a problémát, egy sima takarítás nem volt elég. Gondolom cserélni kéne a görgőt, de ilyenre én nem vállalkozom.

    Az egér persze még garanciális (nem néztem meg pontosan meddig, de nem olyan régi még, szerintem valamikor idén vettem), viszont ha visszaküldöm, akkor nem lesz mit használnom itthon, nincs tartalék egerem. Miután itthon dolgozom, gyakorlatilag napi 12+ órát használom és nem szeretnék hetekig egy nagyon olcsó vacak tartalék egeret használni, komolyat újra venni meg azért nem olcsó. Emellett azt sem tudom, hogy ez egy rossz széria volt csak és javították már, vagy pedig az összes egér ilyen. Lényeg a lényeg, az biztos, hogy itthonra is jutott ezekből a vacak görgőkből. Ha valaki használtan akar ilyet venni, annak mindenképp számolni kell ezzel. Egyébként kár érte, mert ha ezt nem nézem, nagyon szuper kis egér lenne, ez az új wireless technológia tényleg szuper, FPS-ekben sem látom hátrányát a vezetékessel szemben.

Új hozzászólás Aktív témák