Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz DEJVID #51344 üzenetére

    Barna kapcsolóban jobbra-balra nem lötyög jobban a Gateron, mint a Cherry, de előre-hátra sokkal jobban, érzésre olyan kétszer akkora holtjátéka van Cherry profilos GMK kupakkészlettel (a GMK eléggé pontosan illeszkedik a stemre). Mindenesetre ebből a lötyögésből én semmit sem érzek gépelés közben, akkor lehet csak észrevenni, ha célirányosan "masszírozom" a kupak tetejét.

    Néztem más kupakkészlettel is, egy stemre lazábban illeszkedő, olcsó kínai, Cherry profilos darabnál mindkét kapcsolón ugyanannyira lötyögött a kupak, alacsonyabb profilú (DSA, XDA) kupaknál sem láttam érdemi eltérést a két kapcsoló között, míg a magasabb, körülbelül az OEM profillal megegyező magasságú (ilyen van a CK550) MT3 profilos kupak már Cherryn is eléggé imbolyog függőlegesen (szerencsére az ujjaim be vannak oltva ennek az érzékelése ellen). Szóval a kupakok cseréjével (lehetőleg alacsonyabb profilra és szorosabban illeszkedő MX kereszttel) tudsz javítani.

    A gumigyűrű kizárólag arra jó, hogy tompítsa a tövig nyomott billentyűnél a lefelé út csattanását, azaz amikor a kupak a kapcsolóháznak ütközik. A felfelé irányú csattanásra nem jó, ahogyan az imbolygó kupakra sem. OEM profilos kupaknál 5×2 mm-es kell (vagyis neked is), Cherry profilos kupaknál 5×1,5 mm.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák