Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz nyunyu #39159 üzenetére

    arcitec:

    Ez a fajta kopás csak a mártogatósoknál van jelen, ahol a gyártó ki tudja mennyire tartós festékbe mártotta a kupakot, meg mivel lakkozta le utána.
    És a képletet még bonyolítja a bőröd is, hogy mennyire száraz és "hogyan" izzadsz.

    Például a krómozás menekül az érintésemtől, iskolásként anno 2-3 hónap alatt rézig koptattam egy vadonatúj Rotring ceruza bevonatát. Ezért aztán felnőttként próbálok kerülni minden használati tárgyat, amin krómozás vagy hasonló festett/vékony bevonat van, és nem anyagában színezett. Gyalultam már tisztára rövid idő alatt festett laptop palmrestet, míg ugyanazon típus másik példánya munkatársnál vadonatújnak nézett ki, és kopott meg igénytelenre a kezem alatt Elitebook alumínium borítású palmrest is. Vagy például tollból a két végletet tulajdonlom: van több eldobható, olcsó műanyag és van több tömör titánból CNC-zett ...

    Szóval lehet, hogy úgy érzed, túltoljuk a témát, ami részben igaz is, de jobbnak tartom, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy helló, kopni fog, mert a technológiába fixen be van égetve, hogy kopni fog, és ez ellen nem tudsz tenni semmit sem, csak a mikor a kérdés.

    Még némi adalék a témához: a festett kupakok általában sokkal vékonyabbak is (lásd a Cooler Master összehasonlítását a PBT és világítós kupakjai között), ami a billentyűzet hangjára van rossz hatással (=hangosabb lesz).

    Domonkos: tényleg, most, hogy mondod, volt két hónap az életemben, amikor csak space-t tudtam gépelni ;]

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák