Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz jjeahh #55812 üzenetére

    A 19-30-60 II. szériája is mintha az Art vonalba került volna, és nem voltak drágák...
    FF-re pedig kiváló képminőségű Art obikat hoztak ki (50 f1.4, 35 f1.4) a Canonnál és Nikonnál sokkal olcsóbban.

    Novics: "Hát izé... Most agyakoskodok, hogy mi legyen. Most ugye van egy oly 14-42 II r-em, de aki egyszer belekóstolt a f/1,7-be annak utána elég kényelmetlen a 3,5."
    "tájazni"

    Mitől lenne kényelmetlen az f3.5? Tájképeléshez pont rekeszelni kell. Vagy a DoF-buzulás hiányzik? Akkor a m4/3 nem a te rendszered. Sztem inkább előbb tisztázd, hogy mit is akarsz.

    Rinpocse: mindenképp menj el és fogdoss meg egyet. Képminőségben nem lesz rosszabb, de a más méretét és fogását nem biztos, hogy könnyen megszokod.

    Juszt: "Ez lány ismerősöm is azzal fotóz, megélhetés szinten magazinokba ide oda, de még annyit sem tudott az 50 es fix obijáról, hogy élesebb a képe ha nem éppen a legtágabb rekesszel használja :)"

    Én is találkoztam már olyan lánnyal, aki egy fesztiválon magazinnak fotózott (tehát press pass meg minden), közben fogalma sem volt a gép és fotózás technikai oldaláról. Valami közép APS-C dSLR volt nála kitobival, de még azt se tudta, hogy megmondani, hogy mik a legtágabb kezdő rekeszei, és úgy tűnt, hogy en bloc a rekesz fogalma, célja és működése sem volt meg....

    Fekvenyomás, futballcsapat, öregnénik... ejj mik derülnek itt ki ;] :))

    Mathiask: "De nem tudok dönteni. Hogy 17,25,45 közül melyik legyen, vagy melyik kettő. Igazából csak család, meg utazás, kirándulás fotózásra kéne."

    Nálam a hármasból a 17 és 45 van mindig velem, pluszba a 25-ös csak akkor, ha este vagy koncerten, gyenge fényben fogok fényképezni. 17-ből lehet szűkebbet kroppolni, de 25-öst nem lehet tágítani. Az enyhe széles 17 pont jó városba, beltérre, tájra, kirándulásra, a 45 pedig portréra és kistelének, tehát leírásod alapján is ez a nyerő kombó.

    Pollai: milyet? Majd azt is megírnád, hogy mennyire sikerült? Nekem is kéne, mert a 12-32 kis sapkájának hiába vettem olyat, amin madzagnak van bújtatószem, az obin nincs hova rögzíteni. Aztán megy a "melyik zsebembe is tettem?" meg a "nehogy leejtsem.." játék.

    Cselt: még nem bejáratott, fém bajonett vs bejáratott, puhább műanyag bajonett. Perszehogy.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák