Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz #41635072 #29880 üzenetére
Most a legmenőbb IT / manager fizetésűek költöznek olyan külvárosi / vidéki panelba fiatalon kőkeményen eladósodva (nagyon magas törlesztővel), ahová korábban a legszegényebbek, minimálból élők éltek/élnek.
Ez is egy döntés, nyilván átgondolták, hogy mi van ha 3-5 évet albiban kivárnak, és akkor vesznek lakást...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Doze
aktív tag
válasz #41635072 #29880 üzenetére
A suttyó az az is marad, mondjuk nem akarok itt társadalmi lélektanba belemenni, vagy akár pénzügyi kultúrába... apuka meghal, a maradék pénzt felélik, aztán hitel.. 5 év alatt még panelre sem lesz pénze. Az élet visszacsatol, vagy így vagy úgy...
Lehet 400k-s órával, meg drága autóval villogni, de a hitelspirál elemészti őket. Úgy ahogyan a könnyen "gazdaggá" vált vállalkozókat is. 50-100-150 milla még most sem sok pénz, könnyű a pics@jára verni. Ez a fajta társadalmi réteg van/volt/lesz, mindig van aki levillog a az autópályán de csak kétezerér' tankol (egyszerű példa)
-
Fandango
veterán
válasz #41635072 #30092 üzenetére
Mindkét verzió igaz szerintm, fogalmuk nincs mit lehetne kezdeni a pénzzel, illetve tudják, hogy bankbetétbe annyira alacsony a kamat, hogy nem éri meg lekötni. Másba meg nem mernek belevágni, mert nem ismerik a lehetőségeket, illetve nem mernek "kockáztatni", mert javarészt azt hiszik, ami nem bankbetét az már kockázattal jár.
-
maajsz
senior tag
válasz #41635072 #30092 üzenetére
Elég sokan vannak akinél nem 1-2 misi áll ott, az annyira már nem apró, de nem nagyon tud felfogni semmit befektetési alapokról. És még a fiatalok sem, tipikusan itt vannak a focisták 5-800k-s fizuval (plusz prémium) és mivel nem látnak semmi jó befektetést (hozzáértés híján), pedig nekik már egy-két szezon után felhalmozódik jó pár millió, így a felét minimum elköltik.
-
H A M M E R
csendes tag
válasz #41635072 #30474 üzenetére
Én nem írtam azt, hogy 20-30 évre eladósodni érdemes. Azt ítam hogy 10 évre érdemes fixált hitelt felvenni.
És az 1 milliós nm árat sem írtam, hogy ez érné meg legjobban. Természetes, hogy az hogy ha valakinek éppenhogy annyi pénze van, ami elég az önrészre és éppen akkora hitelt vesz fel amit még ki tud fizetni (változó kamatozással) 20-30 évre, az nem jó taktika. Pont ebbe "rokkantak" bele a devizahitelesek, bár erről is lehet ilyet is olyat is hallani, mert sokan a különböző mentőcsomagokkal nagyon jól jártak. A nagyon sajnált devizahitelesek, akiket kilakoltattak sem jártak feltétlenül rosszabbul azoknál, akik albérletben laktak devizahiteles lakás vásárlás helyett. Én vettem ilyen devizahiteles lakást. Az előző tulaj devizahitelre megvette, kiadta albérletbe, jött belőle bevétele, de nem fizette a hitelt ezért, eladta a bank, de úgy, hogy a bank elengedte a tartozás nagyrészét, tehát a devizahiteles korábbi tulajnak nem maradt tartozása, miközben kb 10 évig kiadta a lakást és nem fizette a hitelt. Nagyszerű, érdemes megmenteni az ilyen embereket az adónkból. És nem egy ilyen ember van, direkt ilyen banki ingatlanokat néztem amikor lakást vettem. Tulajdonképpen az előző devizahiteles tulajok pluszban zárták az ügyet.Egy konkrét példát leírok ami szeritem megéri: van 10 millió Ft-od. Felveszel 10 millió kölcsönt 10 évre kb havi 100-120 ezer a törlesztő fixen 10 évig. Ha ebben fogsz lakni albi helyett, akkor ugyanannyit fizetsz, mint most albidíjra. Ha van már lakásod, akkor a kiadásból származó albidíjból tudod fizetni a törlesztőt, és 10 millió Ft ból lesz egy most 20 milliós lakásod, ami lehet hogy hogy 10 év múlva 30 milliós lesz (persze az is lehet hogy csak 15, de ha megnézzük a külföldi ingatlanárakat, nem valószínű hogy lefelé fog menni nagy mértékben az ár).
A 20 milliós panelárat én Pest külvárosára értem, ahol kb ennyi egy 50 nm es panel, vidéken mások az árak, de valószínű az arányok hasonlóak.
-
Cathfaern
nagyúr
-
-
Beerwolf
senior tag
válasz #41635072 #30569 üzenetére
Vehetsz esetleg hosszabbtávú állampapírt és majd visszaváltod 1%-os költséggel. 1 éves távon kb ugyanaz, de ha esetleg késöbb kell a pénz, akkor sokkal jobban jársz vele.
Annyi rizikó van persze, ha növelik a visszaváltás költségét 1%-ról, akkor lehet akár minuszos is.
-
-
htomi85
tag
válasz #41635072 #30973 üzenetére
Tisztázzuk: én azt látom a környezetemben, hogy 30 felett kis vagyonkával mindenki menekülne budapestről.
Többen ki is mentek az aggloba. Ha lenne távmunka, vagy jól menő vállalkozás, senki se lakna bp-n. Legalábbis én ezt látom. Csak a munkahely és a jövedelem számít. -
Kobe
veterán
válasz #41635072 #31335 üzenetére
LOL....sok barom aki kiveszi ennyiért.....
ott lőném először tökön magam a helyszínen, utána meg főbe, ha 15nél többet kellene adni érte persze először képen röhögném a tulajt
Nemrég váltottam beállóhelyet, 13K-ról 12K-ra, szomszéd házban....saját házban már 9-11-ért is lett volna csak cinkesen szűk a garázskapu....ha megszűnne a mostani, héten belül szintén találnék 15 alatt az utcábanHa nagyon lusta lennék levadászni, kis sétával akadna szomszéd utcasarkon parkolóházban 17-ért is, számlásan.....de a 4-6 körúthoz közelebb eső parkolóházban (szintén számlával, cégszerűen) sem több 25-26K-nál a havi
Helyileg ez 9ker, körúthoz közelebb, és van kínálat bőven....kb 10-12 mélygarázs épül a házakhoz ezen a részen
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz #41635072 #31335 üzenetére
11. ker habár kintebb van, de lokáció szempontjából nem számít külső resznek.
Irodaházak szempontjából 11-13. ker a legfrekventáltabb. Ők hajtják fel a kiadó garázsok árát. És egyre kevesebb a beépítetlen terület közel az irodaházakhoz.
5%-ot én már alacsonynak tartom.
Igazából elszálltak a garázs árak, de bérleti díjban nem lehet már ennél többet elkerni.
Kvázi beesett a hozama.10 éves kötvény hozama 4%.
Az a garázs is ennyit hoz nettóban.[ Szerkesztve ]
-
válasz #41635072 #31424 üzenetére
Ezekből a támadó hozzászólásokból elég is volt. Megkértek téged valamire, te meg rögtön elkezdesz támadni. Elég lenne normálisan megindokolni, hogy szerinted miért nem off, amiről beszéltek. Romboló hatást legfeljebb a te utolsó néhány hozzászólásod keltett.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Mercutio_
félisten
válasz #41635072 #31424 üzenetére
L*f@sz nem derülne ki a közösség szempontjából, lévén a közösség a teljes Ph, nem az a 10-20 tag aki ide jár.
És ez független attól, hogy mennyire tartom jó ötletnek ( ) akár a moderálást, akár a moderátori kommunikáció módját.
Btw nem akarok párhuzamot vonni, de pont ilyen szavazósdival tette sokak számára szinte követhetetlenné egy hangos kisebbség a bestbuy topicot.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz #41635072 #31723 üzenetére
Ferfi eseten lazan kitolhato akar 10-15 evvel 30 eves korhoz szamolva szerintem. Ha azt veszed h mondjuk a hazassagok fele valas igy egy csomoan ebbe bele is esnek h megint megprobaljak akar elso akar tovabbi gyerekprojektet ha az elso hazassag balul sult el.
youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
buherton
őstag
válasz #41635072 #31911 üzenetére
Esetleg lehetne venni potom pénzért állampapírokat.
Szerintem senkinek sem érdeke most egy háborúnak. Oroszországnak kellett a Fekete-tengeri kiktő és azt megkapta. Ukrajna pedig csak hozza a formáját és valahogy beakar kerülni a hírekbe. Most már, ha a gázzal nem tud, akkor huzogatja a medve bajszát. Kelet-ukrajnai konfliktussal sem bír el Ukrajna, akkor mégis mit csinálna az oroszokkal?!
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz #41635072 #31955 üzenetére
Federal Reserve Chair Jerome Powell boosted U.S. stock markets on Wednesday when he said the policy rate is now "just below" estimates of a level that neither brakes nor boosts a healthy economy, comments that many took as signaling the Fed's three-year tightening cycle is drawing to a close.
Portfólión próbálják félremagyarázni, szerintük Wall Street nem értette. Pedig érthető. Ha lesz is még kamatemelés, az ideiglenes lesz, és vissza fog térni ide az egyensúlyi kamatszintre.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Mercutio_
félisten
válasz #41635072 #32761 üzenetére
Akkor néhány menüs ebéd, amire amúgy is költene az illető.
Szerintem érted te is a lényeget..., az pedig, hogy kinek ér meg 5+k-t néhány kattintással "szarakodni" már egyéni döntés kérdése.
-
Fandango
veterán
válasz #41635072 #33144 üzenetére
Miért is lenne ez befektetés üres zsebbel?
Hiszen írta, hogy az elkövetkező 5-6 évben szeretne félre tenni, ami alsó hangon 20 millió forint lesz mire aktuálissá válik a vásárlás, és akkor még nem számoltunk semmi kamatot.
Mondjuk tény és való, hogy kicsit nagyra vágyó tervek egy vidéki ingatlan, egy fővárosi ingatlan, és még üzlet is egyszerre.
A másik dolog, hogy 5-6 év múlva a jelenleg elérhető támogatások (CSOK, babaváró stb.) egyáltalán elérhetők lesznek e, meg az ingatlan árak hova fognak jutni?[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz #41635072 #33845 üzenetére
Egyelőre még egy csomó dolog bizonytalan az új kötvényekkel kapcsolatban, az államkincstárnál se tudnak sok mindent mondani, én mindenképp várnék ezzel az átmenekítéssel amíg letisztázódnak a dolgok.
Az szinte biztos hogy az inflációkövetés megszűnik, pedig könnyen lehet hogy hosszabb távon a régi megveri az újakat ha megugrik az infláció.[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Ra3
őstag
válasz #41635072 #33847 üzenetére
Értem, én úgy tudom hogy megkapod az időarányos kamatot, a visszaváltási 1%-al és kamatadóval kell ilyenkor mint költséggel számolni.
Szerintem más is meg tudja erősíteni hogy így van, annó itt is ment a matekolás hogy mennyi idő elteltével lehet úgy visszaváltani, hogy ne legyél mínuszban ha lejárat előtt kiveszed.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
A Zéé
addikt
válasz #41635072 #34055 üzenetére
bennem is épp ez a kérdés fogalmazódott meg...
Mert ezek szerint én iszonyat szar közegben mozgok, mert senki sem keres ilyesmi pénzeket a 30-as éveiben levő diplomás ismerőseim között, és olyan kőművesről, festőről se (meg úgy általában senkiről sem, aki effektív fizikai munkát végez az építőiparban) tudok, akinek a bére lényegesen több, mint napi 20k. Az, hogy a bevétele több, olyan van, de ebből ugye lejönnek a költségek...[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Kobe
veterán
válasz #41635072 #34055 üzenetére
Kell hozza domain tapasztalat. Nekem pl nincs fejlesztoi tudasom, de az adott domainen belul ertem, es le is tudom forditani, hogy pontosan mit is akar a vegfelhasznalo, feg mert x evig a masik oldalon csinaltam. Ebbol kifolyolag sztem perpill tobbet keresek a hays atlagnal / maxnal + kollegaimnal is.
En azt tapasztalom - es nem altalanos - de aki csak fejesztessel foglalkozik, hajlamos nagyon mas, uzleti igenytol teljesen elrugaszkodott iranyba vinni a dolgot, ezert kell mellejuk olyan aki nem restell A, baxogatni oket timelinet illetoen B, on-track tartani az igenyeket.
Nyilvan ezzel a tudassal csak egy szintig fokozhato a fizu, en pont most allok neki fejlesztoi tudassal otvozni a meglevot aztan kiderul[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz #41635072 #34880 üzenetére
Én tavaly átnéztem egy pár ETF-et és ami megbízhatónak tűnt (elhiszem róluk, hogy tényleg tartanak közel 100%-ban fizikai aranyat), azok ezek:
iShares Physical Gold ETC
ISIN IE00B4ND3602ETFS Physical Swiss Gold
ISIN DE000A1DCTL3Xetra-Gold
ISIN DE000A0S9GB0Utána megnéztem a chartjukat (2011 áprilistól mostanáig):
És arra jutottam, hogy ha a Xetra-gold hosszú távon jobban nőtt, akkor talán átlagban magasabb arányban tart aranyat. Legalábbis más ötletem nincs, mert ha több etf ugyanazt a fizikai eszközt tartja, akkor a hozamukban csak akkor lehet különbség, hogyha az emellett tartott likvidási rész más arányban van jelen.
Ha a brókered eléri a Xetra tőzsdét, akkor biztosan fel lehet velük vetetni.
[ Szerkesztve ]
-
Alex kettő
csendes tag
válasz #41635072 #34886 üzenetére
Ha jól értettem, csak a kamatfizetési időpontokban kapsz kamatot, a köztes időszakokban nem, tehát pl. 2,5 év után feltörve, csak a 2. évi fordulókor kapott kamat lesz rajta, a maradék fél évre bukod a kamatot meg persze a büntető is lejön. Tehát csak fordulókor érdemes kivenni.
De ha nem jól értelmeztem, majd a hozzáértők kijavítanak.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz #41635072 #35407 üzenetére
Régi KKJ-k és a mostani 1MÁP-ok OTP-nél azonnal visszaválthatóak munkanapokon reggel 8 és délután 5 között. Utalni rögtön lehet a felszabadult pénzből, úgyhogy valószínűleg készpénzt is egyből lehet belőle csinálni.
Több év alatt összesen kétszer, vagy háromszor fordult elő olyan, hogy a visszaváltás után bennragadt az összeg a belső technikai pénzszámlán. Ha jól emlékszem, ezek olyan esetek voltak, amikor este/hétvégén adtam megbízást, ami a következő nyitáskor lett végrehajtva. Ilyenkor lehet reklamálni, de magától is megoldódik 1-2 órán belül, legkésőbb másnap. De úgy is ki lehetett szabadítani, hogy jutalékmentes T napos befalapból vásároltam, ami lerántotta a technikai számláról a pénzt, és rögtön vissza is váltottam az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest