Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz Yager01 #83835 üzenetére

    Annak aki nem ért hozzá nem egyszerű összeállítani egy külföldi brókernél egy normális portfóliót.

    Mi nehéz van abban hogy veszel pár ETF-et? Persze ha valakinek az is nehéz/bonyolult hogy vegyen egy all world jellegű ETF-et akkor eleve nem is tart még ott hogy készenálljon befektetni, valószínűleg nincs is mit akkor külföndre vinnie hisz még itthon se tud eligazodni a pénzével kapcsolatban.

    Az ráadásul nem is elég, hogy össze van pakolva foglalkozni is kell vele. Olyan nincs, hogy magától működik és csak veszel hozzá mikor van egy kis pénzed.

    Nem kell foglalkozni vele, a passzív befektetésnek pont az a lényege hogy csak megveszed és rá se nézel, és amikor van még kis pénzed akkor hozzácsapod.

    Én most nézegetem az ETF piacot, nyitottam egy KBC számlát de ahogy egyre többet olvasok annál jobban össze zavarom magam. :F Ha tényleg úgy lenne ahogy többen is írtátok, hogy veszek egy VWCE-t és békén hagyom 5-10 évig utána meg jó haszonnal kiszállok akkor ez lenne az "évszázad üzlete"

    Még kezdő vagy a tőzsdei befektetések terén. Nem szerencsés még ebben a stádiumban olyan kijelentéseket tenni, hogy hát ez biztos kamu mert ha ilyen egyszerű lenne mindenki ezt csinálná.
    Ez nem get rich quick séma, átlagosan piaci hozammal számolhatsz ami 7-10%/év. Hogy ki mit tart évszázad üzletének az relatív, itt reálisan 10-15 év alatt tudod megduplázni a pénzed ha "átlagos" lesz a kövi 10-15 év. Mindenki döntse el hogy megelégszik ezzel vagy rájön idővel magától hogy minél többet vakarózik ez csak kevesebb lesz.
    Szvsz amikor valaki azt mondja hogy az "évszázad üzlete", nekem nem ilyesmi jut eszembe hogy 10-15 év alatt megduplázni. Ha valaki "évszázad üzletére" törekszik, annak azt javaslom hogy vállalkozzon és ott legyen ügyes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák