Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz avl #74380 üzenetére

    Év elején vettem még az infla+1%-os PEMÁP-ból. Miért? Diverzifikáció. Euróban ennél jobb hozamot ilyen kockázat mellett nem láttam elérhetőnek. Arra számítok, hogy 1-2 évig magasan ragad az EU-s infláció, így akár 10% körüli hozam is kijöhet belőle. Portfólió 70%-a USD, ez mind kinn van és "dinamikus portfóliósat" játszok vele. 20% euro, pemáp-ban, 10%huf ilyen olyan forintos állampapír. Igazából az usd befektetés növeli a vagyont, az eurós porlasztja a kockázatot, a forintos meg azért kell, mert (még) abban keletkeznek a kiadásaim nagyrészt.
    "miert jo a kevesbe ingo, kisebb hozampotencialu stb. böl HUF-ert es €-ert is tartani ?" Vess egy pillantást az EUR/HUF keresztre és látni fogod. Azért a PEMÁP-ot jelen környezetben nem nevezném kisebb hozampotenciálúnak. Nyilván ez időtáv függvénye is, de mint írtam régebben, én aktív portfóliókezelést folytatok és nem a klasszikus B&H, ezért ezek az arányok bármelyik pillanatban fordulhatnak bármilyen irányba, az elérhető hozamok függvényében.
    Most, mikor ezt írom, ezt látom a saját preferenciáimnak megfelelőnek, de pl, ha az sp500 esik még 20-30%-ot, akkor simán lehet, hogy mindent is azonnal betolok dollárba, és megy spy-ba, xlk-ba, tecl-be (mittommibe), mert ott lesz a magasabb hozampotenciál a jövőre nézve.
    Vagy pl. itt ez az adóegyezmény borítás, ha így marad, és nem lesz új, akkor vége a dinamikus portfóliónak egy időre, és BH lesz usa-ban, mert haza nem hozom.(persze ha a broki kitesz, akkor újratervezés, de már erre is készülnek az alternatívák). Hogy egy klasszikust idézzek: "ilyen ez a popszakma"

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák