Új hozzászólás Aktív témák

  • szkorhetz

    őstag

    válasz Tapsi #59870 üzenetére

    Engedd el, teljesen egyoldalúan látja ezt az egész sztorit.

    Én idén februárban kerestem lakást, mert az albérletünket eladták. Panel, 2 szoba, de vicc 75 ezres bérleti díjért béreltük a Faluházban rezsivel együtt. Ezt a sötét konyhás, kb 20 éve hozzá nem nyúlt lakást 30 millióért vette meg az új tulaja.

    Kb 1,5 hónapig folyamatosan kerestem, ha nem néztem meg 80 lakást, akkor egyet sem.
    Mivel én is a párom is kötelezően HO-ztunk, bőven volt idő napközben telefonálgatni, meg bújni a FB csoportokat, ingatlan.com-ot, de ez azzal is járt, hogy már csak másfél hónapunk volt eljönni az első helyről, így már csak felújított lakások jöhettek szóba. Először persze téglát kerestünk mi is, lehetőleg a XIII. vagy III. kerületekben, mert én az Óbuda Gate-ben, a párom a V17-ben dolgozik. Imádtuk a harmadik kerületet, de itt csak panelek vannak, így nem is igazán néztünk itt az elején. Elmentem legalább 45 képről jól kinéző, de élőben dohos szagú, ezer éves tégla épületbe, amik Kobe-nak úgy tetszenek, de ezek mind élhetetlennek tűntek, nem egy helyen elavult, szar gépészettel.

    Így végül egy házra a volt lakásunktól vettünk sajátot, panel, 3 szoba, 68 nm, 39 millió (ebből kb 30 hitel), de olyan szinten fel volt újítva, hogy én húztam le a fóliát a kádról meg a csaptelepekről, egy ecsetet nem kellett megfognunk. Elhiszem, hogy nem ez volt a legolcsóbb megoldás, de az adott időszorítás és az HO miatt nem jött szóba felújítandó lakás. Egyáltalán nem olyan rossz a panel, mint ahogy megítélődik itt, pedig családi házban nőttem fel, nyilván a fúrás hangos, de azon kívül nagyon ritka, hogy bármilyen zajt hallanék, ez már hőszigetelt, kicserélt nyílászárós ház, eddig összesen kb 20 órát fűtöttünk ezen a télen.
    Ha azt nézem, hogy +1 szoba, +15 nm, teljesen felújított lakás, akkor a plusz 8 millió rohadtul megérte.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák