Új hozzászólás Aktív témák

  • lajafix

    addikt

    válasz attiati #5910 üzenetére

    "Gyakorlatilag tennünk sem kéne semmit, csak egy hiteles kormányprogram kellene, ami hosszútávon visszatereli az országot a fenntartható egyensúly felé, és ebben minden párt, és lakosság egyetértene, rögtön 100mrd ft-ban mérhető hatása lenne."

    szerintem itt rövidtávon kell nagyot lépni, hosszútávú hitelességre nem lehet játszani, merthogy hosszútávon senki nem hisz nekünk.
    a lakosságunk sajnos rövidlátó, egyszerűen nem fog mögé állni egy ilyen programnak. Merthogy sehol a világon nem történt még olyan, hogy háborús veszély nélkül, hajlandóak lettek volna lemondani anyagi juttatásaikról az emberek. Lásd Churchill: rábírta venni 40ben az angolokat a kemény harcra, de már mire véget ért a háború 45ben megbukott a választásokon, Atlee? jött utána. Talán a skandinávok 90es évek eleji reformjai találtak széles körű társadalmi bázisra.

    De K-Európában és a Balkánon ilyen nincs, itt más kultúrába szocializálódtak bele a lakosok. A szlovákoknál Dzurinda se nagyon propagálta 2002es reformjait, hanem meglépte és bukott is 2006ban.

    Rock'n Roll

Új hozzászólás Aktív témák