Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz emvy #46153 üzenetére

    Az Intel legnagyobb előnye a gyártástechnológia volt, amiben otthagyta őket az ipar többi szereplője. Innen rendkívül nehéz lesz nem lecsúszni.

    A gyártástechnológiai előnyhöz -amit jelenleg elvesztettek- hasonló fontosságú a beágyazottságuk az iparban. Ez egyrészt óriási puffert jelent másrészt ha véletlenül magukra találnak akkor a nagyon gyors felpattanás lehetőségét (erre már volt példa: a Core uarch pár év alatt lenullázta az AMD nehezen összekapart Athlonos sikereit).

    Ha az intel fablessre váltana (AMD-Glofo szétváláshoz hasonlóan) a fenti beágyazottság és partnerkapcsolatok miatt a chiptervező utód szerintem bőven meg tudná őrizni a dominanciáját az AMD-vel szemben. Hiszen kb mindennel rendelkeznének mint az AMD és azon felül még dróton rángatható szolgalelkű partnerekkel is.

    A fabless modell egyébként több mozgásteret adna nekik lefele. Egy 60-40 x86 market share fablessel még bőven nyereséges lehetne, míg jelenleg ha a pénznyelő fabokat nem tudják etetni egy esetlegesen csökkenő market share miatt akkor nagy baj lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák