Új hozzászólás Aktív témák

  • RM1

    aktív tag

    válasz Mercutio_ #42533 üzenetére

    A kaukció is kevesebb, mint az illeték, nagyságrendi különbség viszont nincs. Viszont a város/falu és a munkahely adhat letelepedési támogatást, 35 év alatt van illetékkedvezmény. Amivel nálam konkrétan a végösszeg kevesebb volt ügyvéddel együtt, mint 2 havi kaukció egy átlagos lakásban. Ez egy konkrét eset, de egyáltalán nem ritkaság.

    @sss
    Hitelt tudsz előtörleszteni. A kamat manapság minimális. Én 4 év alatt 1M alatt fizettem kamatot, míg egy hasonló ház bérleti díja a környéken 100k felett szokott indulni, 2-3 havi kaukcióval. Az 4 évre számolva kicsit több ennél. A kamat mértéke elenyésző, ennek ellenére én a kockázatokat minimalizálva végtörlesztettem egy nagyobb bevétel után.

    @VirsLee
    A kaukciót is kifizeted, 2-300 ezer ft nem mazsola. 3-ból 2x kaptam vissza, az egyik esetnél a festést megejtettük, a harmadikban 3 hónapot laktunk. A kaukció már kidobott pénz. Ha költözöl, újra meg kell hitelezni legalább az átmeneti időszakban.
    Fentebb írtam, illeték + ügyvéd egy kis utánajárással lefaragható. Azt nem tettem hozzá, hogy egyes stratégiai pozícióknál létezik kamatmentes lakáshitel intézménye is jobb cégeknél.

Új hozzászólás Aktív témák