Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz zharkanyi #37212 üzenetére

    Pakliban bármi benne van. De nem csak Magyarországon múlhat ilyen, lásd pl. a betonstabil béke szigete Svájcot, ahol a jegybank egyik napról a másikra eltörölte pár éve az árfolyamküszöböt, kirántva a szőnyeget rengeteg, a szavukban megbízó befektető alól (pl. a sztárolt Supra alap is kellemeset bukott rajta).

    Nem kell ide NER unortodoxia, ha valaki nem bízik a magyar államban, vagy a magyar forintban és ezért deviza árfolyamokkal spekulál (mert itt lényegében arról van szó), az ne csodálkozzon, ha seggre huppan.

    Semmi sem garantálja, hogy ténylegesen gyengébb lesz a forint pár év múlva. Simán benne van a pakliban, hogy mondjuk a brexit következményei miatt lassul a kontinens nyugati felének gazdasága és az EKB kénytelen lesz levágni az EUR kamatokat mínuszba, az MNB viszont emelni kényszerül, mert a magyar béremelkedés átcsap inflációba. Vagy mert mi is lassulunk és a romló külkereskedelmi arány, esetleg mellé csökkenő EU támogatások, kevesebb angliából hazautalt pénz miatt már kevésbé lesz buli a béka feneke alatt tartani a Forintot. Esetleg a belső finanszírozás ereje megcsappan és mégis csak külföldön kell elsózni a fránya állampapírokat, mindezt vészterhes időkben, magas kamatokkal.

    Olyannak, aki tudja, hogy pár éven belül FORINTBAN akarja elkölteni a pénzét, se deviza spekit, se kockázatos termékeket (részvényt, ingatlant, de kötvény ETF-eket se) nem ajánlanék nyugodt szívvel. Ha valaki ennyire nem bízik a magyar államban és arra számít, az életére/vagyonára fog törni (elismerem, ennek sajnos megvannak a történelmi alapjai), azt nem értem, miért csak a pénzét viszi ideiglenesen külföldre, miért akarja saját magát évtizedekre ide kötni lakásvásárlással.

Új hozzászólás Aktív témák