Új hozzászólás Aktív témák

  • Alg

    veterán

    válasz mgoogyi #36979 üzenetére

    Ezt kiegészíteném mert szakmába vág (jelenleg NEM biztosítónál dolgozom és amikor ott voltam akkor sem értékesítési területen dolgoztam, sokkal szakmaibban állok a termékekhez mint ők).

    UL első pár év lehúzás: korábban ezt hívták "aktuáriusi tartalékolás"nak, kb. arról szólt hogy a számlaegyenlegen több pénzt mutatnak mint ami ott van, cserébe hatalmas visszavásárlási büntetések voltak az elején. Ilyet már pár éve nem lehet eladni, ki is koptak kb a piacról, mert fel kell tüntetni hogy mennyi a levonás, nem lehet a VV táblában elrejteni. ("etikus biztosító koncepció" vagy milyen néven tiltották be)

    Eseti számlánál amúgy ez nem áll fent, ott nem szokott lenni kezdeti költség. Eladási-vételi kölönbözet (gyak. befizetési költség, 5% környékén) meg vagyonarányos költség igen. VV böntetés sem szokott lenni eseti számlára.

    TKM: ebbe bele kell számolni a bónuszokat is, igazából nem a TKM kompenzálásra kerültek bele a termékbe hanem a TKM csökkentése miatt. Ha nem teljesíted a bónsz feltételeit simán emelkedik 2-3%-ot TKM.

    Úgy általában egyetértek: az vegyen biztosítást aki a biztosítási fedezetet szeretné, aki befektetést keres nézelődjön másfelé.

    @bandus: köszi, jelenleg a maradék forint megy bele, EUR-t nem váltok szerintem forintra mostanában, akkor már inkább PEMÁP-ot vennék belőle.

    [ Szerkesztve ]

    "I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

Új hozzászólás Aktív témák