Új hozzászólás Aktív témák

  • Konflikt

    addikt

    válasz Kobe #35215 üzenetére

    "Foleg hogy a revonak megvan a penzintezeti minositese es minden ami szzal egyutt jon,"

    teves.
    nincs "penzintezeti" minositese, ill. amit meg pongyolan mondani szoktak "uk banki licence-e" sincs. un. electronic money institution minositest kaptak, (ami kb. elektornikus penzkibocsatast jelent), ez fenyevekere van egy banki minosegtol. bovebben pl. erre.
    es a lenyeg: e-money licence alatt kezelt penzekre nem vonatkozik az angol betetvedelem (ami az OBA nalunk, az angoloknal a Financial Services Compensation Scheme, FSCS). Igen, Litvaniaban valoban kapott tavaly ev vegen banki licenszet, igy a majdani Revolut Bank szolgaltatasaira lesz 100k EUR-ig European Deposit Insurance Scheme (EDIS) vedelem, de ez tovabbra sem tartozik az e-money licence alatt nyujtott szolgaltatasokra (Barclays / Lloyds), azaz amiket pont nem erint.

    ill. ez is hemzseg a teves kovetkeztetesektol, lasd fent miert. remelem senki vette ezeket keszpenznek.

    (#35217) Kobe Hogy jon a kepbe a barclays? Mivel a revolutnak van penzintezeti minositese, ugyanazok az atvilagitasi szabalyok vonatkoznak ra, mint egy bankra, tobbek kozott pl hogy megfelelo helyen meg kell lennie az ugyfelek reszvenyeinek (UK ben a Cityben azert nem ugy mukodik a penzugyi felugyelet, mint idehaza a quaestor eseteben) ami a gyakorlatban egy barclays ertekpapirszamlat jelent
    Vagyis csod eseten - hacsak nem full tarsolycsabasat nyomnak - meg kell lennie a barclays leteti szamlakon a vagyonnak

    Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

Új hozzászólás Aktív témák