Új hozzászólás Aktív témák

  • retesz147

    addikt

    válasz retesz147 #34669 üzenetére

    Újabb esetem a Magyar Államkincstárral.

    Múlt héten szerettem volna számlát nyitni, majd MÁP+, vagy PMÁP5-t vásárolni. A nyitás sikertelen lett, mivel a hölgy azt állította, hogy nem vagyok devizabelföldi, mivel szlovák állampolgár vagyok, így csak eurós állampapírt tudok vásárolni, azt meg ott hirtelen nem akartam eldönteni.

    Kikértem véleményeteket és kivétel nélkül megerősítettetek, hogy a hölgy félreinformált és tuti, hogy vehetek forint alapú állampapírt.

    Felbuzdulva, ma ismét berobogtam, ma már nem volt szerencsém, de sebaj, kivártam a sorom.

    Új ügyintéző, meglátta a szlovák személyim, a magyar lakcímkártyám (magyar állandó lakcímmel) és a magyar adókártyám és rögtön mondta, hogy na-na, nem tudok, csak PEMÁP-t vásárolni.
    Teljes Önbizalommal, kérdőre vontam, hogy ez hogy is van? Hisz az oldalon azt hirdetik, hogy devizakülföldi és devizabelföldi egyaránt vásárolhat Forint alapú állampapírt.

    És itt jön a csavar.
    Azt mondta, ne az allampapir.hu-n nézzem, mert az egy általános tájékoztató. A Kincstárnak van egy szigorítása, méghozzá az, hogy náluk csak belföldi állampolgár vásárolhat forint alapú állampapírt. Bankoknál vásárolhatok én is állampapírt, de Kincstárnál nem.
    Ismét lehajtott fejjel kisétáltam...

    Keresgéltem és ezeket találtam:
    [Ügyfélkapus számlanyitási regisztráció]- jogosultak köre: deviza belföldi
    [Magyar államkincstár honlapja]- csak PEMÁPOT vehet devizakülföldi, többi terméket, csak devizabelföldi természetes személy vehet.

    Szóval így...Azért írtam le, hogy, ha esetleg más, nem magyar állampolgár, is szeretne vásárolni forint alapú állampapírt, akkor azt a Magyar Államkincstárba jelenleg nem tudja megtenni (szerintem a jövőben se fognak ezen változtatni).
    Maradnak a bankok, vagy az Prémium Euró Állampapír.

    Esetleg tudtok bankot, ahol a MÁP+ vagy a PMÁP5 hasonloan kedvező feltételekkel lehet megvásárolni, mint államkincstárnál? (OTP-s vagyok, ha ez számít).
    Köszi!

    Azon gondolkoztam, ha nyitnék egy számlát, az esetleg engedné-e netről a forintos vásárlást.
    Szerintetek?
    Az a gond, hogy mivel az ügyfélkapus regisztrációnál is egyértelműen ki van jelentve a belföldi, így nem hiszem, hogy ez a trükköm bejönni.

    :R

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi 13 eu dev...

Új hozzászólás Aktív témák