Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz Rolly #26338 üzenetére

    Jaj, ereztem am, hogy itt zavar van az eroben!
    1. A 2016-os kotesu ltp-t _nem_ tudod 2020 elott elotorleszteni, kiveve ha bukod a befizetes alltamjat (bar akar lehet, hogy ez logikus lepes mert nem sok osszegrol lesz szo a jovo evig, DE akkor a 3. ltp-t nem biztos, hogy felhasznalhatod, bar lakascelu szerzodes de az nem egy kolcsonszerzodes torlesztese hanem a beteti szerzodes felmondasa lenne, szoval minimum velemenyes...) Szoval me'g ha jo is lakascelnak, ami tudtommal nem valtozott azota, elotorlesztes nincs, az athidalo szakban egyaltalan nem, csak vegtorlesztes, es azt is csak a 4 ev meglete utan gondolnam.
    2. A 2017 majusaban lejaro 8 eves ltp-t ugyan lehet par honapra athidalozni, de miert nem veszed fel eggyel rovidebben most azonnal? Sot, ha ezt felveszed a token kivul csak 1.5M-t kerve hitelkent, akkor alacsony kamat es nem kell jelzalog (ugyanarra az ingatlanra ez csak 1x jatszhato el).
    A _nagy_ kulonbseg, hogy az athidalo nyitasi dija nelkul tudod megoldani... ez rogton iszonyu sok penzt sporol neked, meg ugyintezesi problemat is. Es mehet mellette a banki hitel.
    Viszont ha amit irtal, hogy a bank nem megy be melle az az athidalora igaz, a sima lakaskolcsonre nem, akkor lehet a teljes 4.34 (ez a 420-as maximuma, elotte oszd meg!)
    Jovore meg 1.6M betorlesztes a minimum (a megosztott plusz a 3-as ltp-bol), ha meg mazlid van akkor az 1.3 helyett 3.22-t (+300e) rakhatsz bele (ha addigra kibirjak egymast).
    Igy tudnad maxra kihasznalni utkozes nelkul. De azert azt a lojalitaskuponost inkabb szinten megosztva, duplan fizetve, 4 ev utan kivaltva (2x3.22M) hasznalnam ki, ha magamnak optimalizalnek...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák