Új hozzászólás Aktív témák

  • Rolly

    veterán

    válasz Morris #25782 üzenetére

    Nem csak neked hanem a többi hozzászólásra is reagálok...

    Nekem is van egy fél házam Békés Megyében, és ott lehet alkudni, ott nincs növekvő kereslet ott semmi nincs így jó, hogy lehet alkudni főleg KP-val szinte mindenki szabadulni akar a házaktól, ingatlanoktól... 15 millióra tartott családi ház (valódi értéke 6-7 millió simán elvihető 5 millióért is akár) ... pont ismeretségi körben volt hasonló történet.

    Közben ingatlan árban Pest és környéke cirka 20-30%-ot emelkedett és még 10% körüli emelkedés várható... Mi tavalyi áron vettünk egy ikerház felet Dunakeszin még épül, de miután felépült kb annyit ér majd (most adtak el 2 háznyira egyet + 5 millióért - így lehet még többet ér majd), mint amennyibe kerül.

    Hitelből vásárolt ingatlanon nem nagyon lehet kitermelni szerintem bérbeadásból az ingatlan értékét... Így látva a számokat én kifizetném a hitelt, a maradék cirka 6 milliót beraknám állampapírba, plusz nyitnék két LTPt (Fundamentát) és 2 év után áthidaló kölcsönnel már lehet akár 5,2 majd a lejárat után 3,9-ces kamattal hitelhez jutni... így cirka 10 millió hitelnek kevesebb, mint 100.000 a törlesztője (gyűjtési időszakban a havi 20.000-es megtakarítással hitelbe forduláskor már csak 70-80.000 közötti az összeg) ezeket a két kiadott lakás már tuti ki fogja termelni.

    Azt is számold, hogy most mennyit kellene visszafizetni előtörlesztéssel és ha albi díjból fizeted összesen mennyi pénzedbe fog az kerülni...

Új hozzászólás Aktív témák