Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    Sziasztok!

    Még sohasem írtam ide, és bevallom, nem is nagyon olvasgattam a témát, csak néhány napja.

    AEGON-os megtakarításos életbiztosításokhoz "ért" valaki? Van nekem egy Távlat nevezetű szerződésem, ami tehát életbiztosítás, és X rész megtakarítás.

    Nem nagyon foglalkoztam én eddig a hozamokkal, meg portfóliókkal, meg egyebekkel, annyi, hogy időnként, amikor a saját tanácsadójuk emailben elküldte a javaslatot, hogy mire érdemes váltani, akkor módosítottam on-line 1-2 alkalommal a befektetési csomagot.

    De sohasem foglalkoztam komolyabban a dologgal. Eddig kétszer éltem rész-visszavásárlással, akkor - egy független pénzügyi - szakember azt mondta, hogy egész szép összegek jöttek össze, szerinte eddig jó volt a befektetésem.

    A kérdésem igazából az, hogy van e valaki, aki ismeri ezt az életbiztosítás formát (Távlat), és ismeri a benne lévő, felvehető befektetési csomagokat?

    Ha van ilyen, akkor kérem segítsen abban, hogy mit érdemes jelenleg választani, milyen felosztásban, stb? Tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, meg figyelni kell a grafikonokat, meg stb, de én tökre nem érte hozzá, nem tudom, hogy mit kell figyelni és mi számít jónak vagy rossznak.

    Tudom, hogy ezért a szakemberek akár pénzt kérnek, most csak úgy nagy vonalakban érdekel, hogy egyáltalán mik a mostanság jónak számító csomagok. Tehát nem akarom a világot megváltani, csak lehet, hogy tök rosszul van beállítva a jelenlegi összetételem és lehetne jobb is... mivel én magam módosítottam és állítottam össze (százalékos arányban a jelenlegi 4-5 befektetési formát), de ez is már vagy 3 éve volt...

    Minden tanácsot, segítséget szívesen fogadok!

    Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák