Új hozzászólás Aktív témák

  • amargo

    addikt

    Segítséget szeretnék kérni, hogy hallott-e már itt valaki ilyen tündérmesét?

    Tündérmese ON
    Tegnap egy régi barátommal találkoztam, amúgy is már esedékes volt pár havonta összeülünk stb. Jól el is beszélgetünk, majd mikor már indultunk volna, belekezdett.

    Felvázolt egy olyan kvázi befektetést - mivel nem nagyon ért hozzá ezért, amit sikerült kihámoznom a mondanivalójából, összefoglalom.
    EU-s pályázati pénzek megcsapolásáról van szó. Létezik 1 több cég, akik ilyen pénzek pályázati kiírásaira szakosodtak és kvázi annyira jól csinálják, hogy meg is nyerik folyamatosan.
    Na most a dolog lényege, hogy zárt - mi más lehetne? -, de egy jótét lélek - aki állítólag nagyon jó barát -, úgy gondolta, hogy miért az amúgy is már gazdag embereket tömje tovább ezért inkább kisembereknek - barátoknak - segít, akiknek van pár milliójuk és erre az összegre, ha van pályázat, akkor a pályázat végén 35 nap után 10%-ot adnak a pénzre. 5milliós legkisebb összeg, szerződés kötés van, fedezetül ingatlant mutatnak fel, a cég tőkéje is több 100e EUR-os, stb, stb.

    Ok, beruházás, temérdek példát tudok, ahol 40M építettek 2M akadálymentesítést, stb. Szerintem ez egyértelmű csalás, bár meglehet, hogy törvényes.

    De akkor még belekezdett egy olyanba is, hogy ez a cég segít neki kiváltani a lakáshitelét is csak a hitel összeg 10%-a kell - eddig mindennek a 10% kellett és a 16%-os szja-t is mindig meg kell fizetni -, ha egy 50M ingatlant akar, abban is tudnak segíteni csak 5M kell hozzá és Ők megpályázzak, de a pénzt csak erre költhetik, stb.

    Tündérmese OFF

    A kérdésem és amiért ezt leírtam, én inkább csalást mint "befektetési" lehetőségnek gondolom ezt. De hallottatok-e már erről? Valami infó? Mert barátom az utolsó millióit is bele akarják ölni ebbe..
    Nem zárom ki a realitását, hogy pénzt lát belőle, de valahol törvénytelenség vagy bármi olyan van, ami miatt nagyon megszívhatja.

    Köszönöm a segítséget, ha hallottatok már róla írjátok meg.

    “The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

Új hozzászólás Aktív témák