Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz viharhozo #13208 üzenetére

    Lajafix-el értek egyet.

    A jegybanki alapkamat csökkentés nem lenne összhangban a cds felár csökkenésével, és a magyar állampapírokat sem vinnék el alacsonyabb hozamon. Ezekre leginkább egy kiszámítható és hiteles és befektetőbarát gazd.politikával és fiskális politikával lehetne hatni.

    315-320 nem sokkolná a magyar gazdaságot, és károkat sem okozna. De ha ismét azokon a szinteken járunk, akkor a cds felár még magasabb lesz, szóval nem látom az összefüggést.

    Vagy 4-500-as árfolyam legyen, és 3-4%ponttal alacsonyabb jegybanki alapkamat? Erre gondolsz? (ismét csak megemlítve, hogy az állampapír hozamszintek ettől még nem jönnének lejjebb, és a cds felár sem lenne 3-400bp-al alacsonyabb, sőőt... )

    Arról nem is beszélve, hogy ha az mnb egyértelműen feladná az árfolyamvédelmet, akkor vérszemet kapna a piac, és egy hirtelen elszabaduló árfolyam összedöntené a hazai bankrendszert. Majd a gyenge árfolyam miatt elszabaduló infláció hatására jöhetne a kamatemelés, és tökéletesen kiszolgálnánk a spekulációs tőkét azzal, hogy marha olcsón bevásárolhatnának forintból és abból vehetnének extrém magas hozamszintű államkötvényeket.

    +szaré' hugyé' fel lehetne vásárolni Mo-ot egy extrém gyenge árfolyamszinten.
    (ha mondjuk csak Mo. lenne érintett egy extrém esésben, akkor ehhez a kedv és a tőke is meglenne)

    Hiteles gazdpol kell + imf (ésszel tárgyalva), és leszorítani a hozamszinteket, úgy, hogy mondjuk stabilan 280-320 között maradjon az árfolyam, de egy jóval alacsonyabb hozamszint mellett. Ez az egyetlen járható út.

    Nem is értem minek nyilatkozik bárki is a sajtóban gyengébb árfolyamról. Csak érdekből teheti.

Új hozzászólás Aktív témák