Új hozzászólás Aktív témák

  • Gallmix

    aktív tag

    válasz PredatorZoli #116531 üzenetére

    Nekem van ismerős, egyik temetésre (nem saját, családtag) félre tett pénze is bankszámlán hever, pár száz ezer. Nem lehetett meggyőzni azzal, hogy inflálódik. "Jól van az úgy". Ez még a map+ fénykorában volt.

    De van ismerős, akivel szintén beszéltem erről, neki is van pénze bankszámlán, mondta gondolkodik is állampapíron, mikor mondtam neki, hogy most vegyen, még ha akar, mert befog esni a következő sorozat. Az volt a köszönet, mit zargatom ezzel, jó helyen van ott a bankszámlán. Szerintem nagyon sok ember nem fog költeni sem tanácsadóra. Az emberek, utálják a pénzügyeket. És gyanúsan néznek, ha téged kicsit is érdekel, foglalkozol vele.

    Biztos van olyan aki meggyőzhető, elgondolkodik, de a többséget a pénzügyek egyáltalán nem érdeklik az is biztos. Ha nem így lenne a bankok nem tehetnének meg annyi dolgot, mint amit megtesznek. pl sokkal nagyobb lenne a verseny. Az aki tőzsdézik is elenyésző pár százalék lehet.

    Nyugdíjra meg, többen biztosítónál, magánnyugdíj pénztárnál egyebeknél kötnek, nem maguk intézik, az is kevés.

    A másik probléma, hogy az emberek nem foglalkoznak a nyugdíjjal, mert "úgy sem érem meg". "messze van".

    Persze van olyan ismerős is, aki 1-1,5 év mire rászánta magát minimum állampapírra és utána örült a kamatoknak. unalmas dolog a pénzügy hiába

    DE hasznos :DDD

Új hozzászólás Aktív témák