Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz stingy2 #114187 üzenetére

    Köszi a tippet. Nagyon jól leírtad, miért nem működik jól az aktív trade-elés. De ugyebár ahogy mondtam, én hosszútávú megtartást akarok, és ahhoz már másak a körülmények.
    Egyébként jó eséllyel nagyrészt azért van ez így, mert ennek a tudománynak a csúcsa, ahol mindenki előtt járnak a robotokkal és a szakemberekkel, a rövidtávú sikerekre összpontosítanak. Miért is fókuszálnának arra, hogy az évek során pár százalékkal nagyobb hozamuk legyen, ha már rövid időn belül is óriási pénzeket tudnak kaszálni azzal, hogy mindenki más előtt járnak technikában és tudásban? Nyilván akkor inkább gyorsan csinálják maguknak a sok pénzt, erőből felülmúlva az átlag tőzsdézőt, mint mi, akik mindig egy fél lépéssel le leszünk maradva, ezáltal mindig egy fél lépéssel le leszünk győzve rövidtávon. Talán ez az oka annak, hogy összességében az aktív kereskedéssel nem lehet legyőzni a piacot.
    Na de itt van a hosszabb távú befektetés, amiről én beszélek, más körülményekkel. Nyilvánvaló, hogy ezek a technikai mutatók önmagukban értelmetlenek. Mindent kontextusban kell nézni. A forrásom azt javasolja, hogy az a legjobb, ha mindent átnézve saját magam vonok le egy konklúziót, meglátok egy tendenciát, ami bennem születik meg - nem valamilyen ferdítő hír hozza le, amire már reagált a nyáj. Ezzel lehet pl. a nyájjal is szembe menni, de az is igaz, hogy sok tapasztalat kell hozzá, hogy az embernek jó érzéke fejlődjön ki hozzá. Persze ezek csak a céget érintő belső trendek. A külvilág trendjeit értelmezni pedig egy másik téma, és szintúgy fontos. Aztán mindezek alapján eldönteni, hogy mibe fektessen az ember, de mindenképpen hosszútávú megtartásra - és azokat a tendenciákat figyelembe venni, amelyek hosszútávon számítanak. Ezzel lehet állítólag a nyáj fölé kerülni, illetve a piacot megverni halandó emberként is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák