Új hozzászólás Aktív témák

  • buherton

    őstag

    válasz eckerol #113214 üzenetére

    A chat még jobb, mert szinte rögtön kapcsolnak valódi embert, aki megmondja a frankót.

    ---

    Muszáj kiventilálnom a mai nap történéseit az Erstével. Megszereztem a FoP-okat az IBKR-tól és azzal a hónom alatt vágtam neki az Európa toronynál lévő Erste fióknak, azzal a felkiáltással, hogy "na majd itt menni fog a dolog", mert mégis csak a központnál van. Megcsináltuk az aláírási kartont és aztán mondta, hogy az egyik TBSZ nem lesz jó, mert nincs rajta elég pénz a transzferdíj kifizetésre. Akkor ott rögtön befizettem. Aztán odaadta a TBSZ transzfer megbízásos papírt, amire jó formán csak az IBKR nevét írtam. Olyan stílusban mondta, hogy "X milliót nem lehet csak úgy utalgatni és ezért minden egyes mezőt ki kell tölteni, mert ő különben nem fogadja el!", hogy azt hittem most borítom rá az asztalt. Inkább eljöttem.

    Elkértem a csoda emailt az IBKR-től, amit ráírtam a TBSZ transzfer megbízásos papírra és irány a Blahánál lévő fiók. Itt recepció van, ahol röviden vázoltam, hogy mit szeretnék és hogy már az egyik TBSZ díját betettem a főszámlára, a másik TBSZ-en pedig van elég pénz a díjra. Azt találta mondani a recepciónál álló Nagyokos, hogy "az nem úgy van, mert TBSZ-ről nem vonhatnak le díjat - mert az feltörésnek minősül - és hogy Ő ezt jobban tudja, mert Ő egyébként pont prémium ügyfélszolgálatos és ehhez is ért." A vérnyomásom beállt és rövidre zártam, hogy "Nem érdekel, kerül amibe kerül, de a TBSZ-eket eltranszferáltatom". Végre bekerültem a valódi ügyintézőhöz, aki a legnagyobb meglepetésemre teljesen normális volt. Sőt, külön megköszönte, hogy már kitöltött papírokkal érkeztem. Pecsét, pecsét, aláírás és köszönés. "Huh, ez végül csak sikerült" érzéssel távoztam a fiókból.

    Nem sokkal később hívtak a Blahánál lévő fiókból, hogy áááh baj van és viszont hallottam a Nagyokos hangját. A vérnyomás ismét beállt. Az volt a baj, hogy a főszámlára került be pénz, amin a transzferek után maradna pénz (hogy? hiszen pont a transzfer díjnyit tettem be rá) és mivel kértem a megszüntetést, ezért "Adj uram de most rögtön adjam meg az IBKR magyarországi forintos számlaszámot, mert külön irgum-burgum lesz." Ezt rövidre zártam, hogy majd az Erste Brókerrel lemeccselem és nekik ez ügyben nincs teendőjük.

    Ráírtam az info@ersteinvestment.hu-ra, ahol megkérdeztem, hogy most van-e egyáltalán probléma. Nem válaszoltak, de épp az előbb kaptam az IBKR-es értesítést, hogy várják már az egyik TBSZ-t.

    Nem vagyok nagy piás, de ha ez a herce-hurca lemegy, leiszom magam.

    Aláírom én sem megfelelően készültem, mert csak utólag kértem el az IBKR emailjét, de ezek a hangnemek szerintem megengedhetetlenek főleg egy hivatalos helyen és - legalábbis úgy gondolom - hogy teljesen kultúráltan beszélek a másikkal. A Nagyokos szerintem konkrétan hazudott. Miért ne lehetne a TBSZ-ről levonni a díjakat? A részvénnyel kapcsolatos költséggel lehet a TBSZ-t terhelni, de a transzfer díjával nem?

    A büdös életbe nem megyek az Erste közelébe ezután.

    [ Szerkesztve ]

    tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

Új hozzászólás Aktív témák