- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- DUNE médialejátszók topicja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A Metro 2033 Dmitry Glukhovsky azonos című novellájának a feldolgozása, melyben egy orosz fickót alakítunk aki a világvége után a Moszkvát behálózó metróalagutakban tengeti életét, és talán mondanom sem kell nem egyszerű a túlélés. A járatokban ugyanis mindenféle szörnyűség ólálkodnak, a felszínen pedig még ennél is rosszabb a helyzet, így tehát egyetlen menedéket a metró állomásokban kialakított „városok ” jelentik, ahol élelemre, barátokra és ami a legfontosabb lőszerre tehetünk szert.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Figyeli még valaki ezt a topikot? Elkezdtem olvasni a trilógiát ezért elkezdtem játszani a játékkal is.
Jelenleg az alagútrobbantós küldi után vagyok a vörösök állomásán. Most szállnék fel a vonatra. Előtte - ahol Bourbon meghalt - banditákat legyilkoltam mindet, nem tudom ez számít-e. (Ha kell, innentől újrakezdtem.)
A kérdésem az lenne, hogy érdemes (vagy kell) vásárolni a kereskedőknél fegyvereket, lőszereket, kiegészítőket, stb. vagy nem szükséges, mert találok mindent útközben is? Itt van valakinél valami különleges ruházat. Vagy hangtompító vagy hangtompítós fegyver. Vagy pl. éjjellátó. Vagy szűrő a maszkokba. Eddig volt minden, bár a banditák kiírtásával eléggé kifogytam.
(Stalkerekkel sokat játszottam, abban meg lehetett találni mindent, nem nagyon kellett a kereskedőktől vásárolni.)
-
-
Pogilius
friss újonc
Sima (Amit most lehetett letölteni a Steam-ről)
-
Pogilius
friss újonc
Megpróbáltam már többször is újrakezdeni. Arra gondolok, hogy esetleg a könyvtáros valahogy kitöri a falat. Próbáltam várni is egy csomót, hátha, de nem. A lukon túl van egy halott katona, a videón viszont pont a lukban fekszik. Lehet, hogy a könyvtáros valamikor megpróbálja kirángatni, és közben kitágítja a nyílást?
-
Pogilius
friss újonc
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy más is járt-e így, ahogy én. A könyvtárban elakadtam, mert szerintem hiba van a játékban. Van az a rész, ahol a "könyvtáros" kerget a romos épületben. Fel kell menni az emeletre, és ott egy falon kell átmenni egy lukon (legalább is kellene). Megnéztem több végigjátszás videót, ahol ez sikerül is a játékosoknak. Én viszont nem tudok átmenni a lukon, egész egyszerűen nem férek át. Próbáltam már mindent (guggolás, lövés, ütés, robbantás, ...). Van valakinek ötlete?
A kérdéses részt pl. VR Pisti végigjátszós videójának #2 részében (SUNYI RUSZKI AZ ALAGÚTBAN...) megnézhetitek 1:48:40 -nél.
-
Golden9
veterán
Sziasztok!
Hétfő estig ingyen beszerezhető a játék Steamen.
-
mmdms
addikt
válasz
batman91 #1574 üzenetére
Nekem így nem működik, ha két fiziksz van fenn sehogy se jó. Csak akkor ha a játékkönyvtárból teszem fel. Lehet ez valami nv-amd különbség lesz.
De amúgy le is töröltem már. Utoljára 2,5 éve játszottam vele, ugyanezzel a konfiggal gond nélkül, most olyan droppok és laggtenger az egész ha valami eksön van, egyszerűen játszhatatlan. Akármit állítok akárhova. Kár érte, látványban hozzám is közelebb áll a régi, a kontrollerkiosztás viszont szarabb... -
mmdms
addikt
válasz
Marci79 #1557 üzenetére
Nem hiszem hogy látni fogod a hsz-em valaha is így két év után, de belefutottam én is ebbe a hibába úgy kb 10 perce. És tökugyanaz a megoldása mint a Clive Barkers Jericho esetében:
A mostani PhysX driver nem felel meg a játéknak, le kell törölni és a steam mappába lévőt feltelepíteni. És jó is. -
mmdms
addikt
Heló!
Bár elég halott a topik, azért megkérdem, hátha tudja valaki: Létezik valahol leírás arról, hogy kb mi mit jelent a CFG-ben? A simához van cfg editor, de reduxhoz nem találtam. Szeretném kicsit a grafikát állítani, bővebben mint ahogy azt a menüben lehet. -
Victorio
aktív tag
Ma ingyenes a Steamen
-
batman91
őstag
válasz
- = Zk = - #1565 üzenetére
Ha eddig nem volt vele gond akkor már nem is lesz. Nekem is jól fut, nincs vele problémám.
-
batman91
őstag
válasz
- = Zk = - #1563 üzenetére
Persze hogy nem, mivel az az 4A Engine legfrissebb verziójával futnak. De sokaknál még ezekkel is adódnak problémáik. Te azok közzé tartozol akiknél jól megy.
-
- = Zk = -
félisten
megvettem tegnap a redux bundle-t.. azzal nem csinálja....hmmmm. fura
-
batman91
őstag
válasz
- = Zk = - #1559 üzenetére
Nincs rá megoldás, mivel ennyire "jól" van optimalizálva a metro széria. Talán másik driverrel megoldódik, de az sem biztos. Én is mennyit baszakodtam vele anno, de semmi megoldást nem találtam ami segített volna a problémámon.
-
flymi
addikt
válasz
Nekem el sem indítja. Valami gebasz van. Állandóan ezt írja ki:
Previously launch was unsucsessful. Would you like to start in safe mode?
Ezután akár igenre akár nemre nyomok 1mp után kifagy.
Hardvercserebere, szoftver mókolás nem volt. Egyszerűen egyik napról a másikra beadta az unalmast. -
válasz
Driverek? Újratelepítés?
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok..
1 hónapja nem volt erre senki, remélem azért...
szóval...
kedvet kaptam a 2033-hoz (nem Redux)
meghökkenve tapasztalom a micro lagot. FPS bőven van, nem droppol mikrolag közben.. borzalmas...
mit tehetek ellene?.. amit a gugli ez ügyben az első 7! oldalon kidobott, átnéztem.... gépem az adataimnál.. -
Marci79
senior tag
válasz
laceszgamer #1556 üzenetére
Végre nem egy tahó válasz!
Próbáltam azzal is. Hiába töröltem a steam mappájából is a maradékot és töltöttem le újra, az sem segített. Sem a fájl ellenőrzés, sem nyelv állítgatás... Közben megoldódni látszik a gond. Indítottam egy új játékot és nem lépett ki azóta.
-
Marci79
senior tag
Sziasztok!
A játék (redux) összeomlását sikerült már valakinek megoldania? Minden hibajel nélkül kilép pálya (dead city) betöltésénél. Korábbi mentést betöltve pedig játék közben. A sima verziójával nem volt ilyen gondom.
Jópár dolgot kipróbáltam már. Többi monitor lekapcsolása, újratelepítés, driver frissítés...
Valami ötlet? -
Snowy_owl
őstag
Éééééés végre sikerült kivinni legalább a last lightot jó véggel. Sokszori végigjátszás után mindkét rész esetében azt kell mondjam a last light valahogy jobb. Az első részben túl sok az üres rész, a könyvtáros részt meg egyenesen vontatottan hosszúnak tartom, de ettől még kedvenc marad.
Remélem az idei évben kijön az exodus, és hasonlóan jól sikerül mint az eddigiek. Mondjuk ha gépet is fejleszteni kell hozzá akkor lehet csak jövőre kerül fel a polcra.
-
flymi
addikt
Ha véletlen elé keveredsz egynek, akkor a szemébe kell nézni és nem mozdulni. De ha felébreszted amelyik alszik, akkor tökmindegy, mert lecsap mint egy taxiórát. A dögökért nem kár amúgy (nem számít a jó befejezéshez a mutánsok irtása), sörétet/golyót nekik, de csak óvattal! Attól is függ milyen módban játszol, de 3-4 töltény a kobakba és meg fog murdelni. Amikor a először kerülsz vele szembe ott a felső szinten, akkor a szemezős taktikát alkalmazd, ott nem ér semmit a töltény.
Olvass vissza kicsit, nekem is meggyűlt a bajom velük. A csatornás résznél is lesznek, ott a gránátokat használtam fel ellenük. Bejött. Kettő elég egy ellen. -
RazoR
veterán
Sziasztok!
A könyvtáras résznél át lehet jutni anélkül, hogy a benga majmokat lelőném? Nem igazán van nálam erre alkalmas fegyver és már sokadszorra ugrok neki de mindig kinyír valamelyik.
-
batman91
őstag
Szerintem nincsen számszerűsítve ez. De csakis akkor ölj, hogy ha nincs rá más mód. Szinte minden helyen át lehet lopakodni nehézség nélkül, egy-két kivétellel. Főleg a redux verziókban, ott sík hülye a mesterséges (un)intelligencia. A sima 2033-ban azért neccesebb a dolog, jobban oda kell figyelni.
-
flymi
addikt
válasz
batman91 #1547 üzenetére
Azt tudom, hogy nem szabad például a felszínen levenni/elvenni a kiütött manuszokról a maszkot, mert megfulladnak és olyan, mintha megölted volna.
És mégis mennyit lehet ölni a happy endinghez? Vagy ez nincs számszerűsítve? % esetleg?
Vannak elég necces helyek, ahol nem lehet egyszerűen lopakodva átjutni. -
Snowy_owl
őstag
Akkor pl ott ahol kimész egy nagy térbe, előtte egy kis fedett helyen ott van a villanykapcsoló, ahol szerelők és fegyveresek vannak, és egy metro bent a pálya közepén, ott hogy? Vagy utána ha túljutottal azon a részen aki következik, ahol légnyomást, energiaszintet, hőmérsékletet ellenőriznek több gépen, és utána átjutsz a ventillátoron amit előtte leállítasz, majd lejutsz az alsóbb szontre és ott bent középen valami daruval átlárszó ketrecet pakolsu, ott hogyan jutsz át észrevétlenül?
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Újra elkezdtem játszani a sima 2033-al és a Reduxal is. A simát már kivittem, és arra hajtottam hogy végre egyszer elérjem a jó véget mert eddig még sosem jött össze. De hiába vigyáztam nem jött össze. Pedig volt jópár fehéres felvillanás. Most a reduxban méginkább vigyázok, minden egyes párbeszédet meghallgatok, mindenkinek adok töltényt. Viszont nem minden pályarészen tudok észrevétoenül végigmenni vagy csak leütni az ellenfeleket. Gondolom azért nem 0 halállal kell elérni a jó véget.
-
flymi
addikt
Hm... Nem akarja az igazságot, gondoltam elkezdem megint a Reduxot, de nem talál valami app fájlt, így nem tudom elindítani.
-
laskr99
addikt
válasz
Snowy_owl #1537 üzenetére
Dmitry Rise DJ.An easter egg referring to DJ Din Rise can be found on Dead City 1 level in the building with a sleeping Watcher. It's a small photo of Dmitry "DJ Din Rise" Rise on the floor. It was placed as a favor due to Dmitry knowing people from the 4A Games team.
-
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Volna itt egy számomra érdekes kérdés, hátha másnak is. Szóval a játékban találtam egy számomra érdekes dolgot. Annál a résznél amikor egy ismeretlen fószert el kell kísérni egyik helyről a másikra, (nekünk ígéri az AK-47-esét) és időközben kettéválnak útjaink, mivel az autók amiken átugrik beleesik a vízbe. Ezek után ha megyünk tovább, akkor egyszer útközben egy házba be kell lépni, és az ajtónyitás pillanatában egy szörny vetődik felénk, majd az ajtóval kell szorítani a nyakát, hogy leszúrhassuk. És itt jön a lényeg, ugyanis az ajtón belépve balra lent van egy fénykép, olyan mint amit most nyomtattak. Rajta valaki féfi, fiatal. Ki az? Ez ilyen játéba rejtett készítő egyik fotója?
-
Laris
junior tag
Én is végig játszottam az eredetit, és a redux verziót is. A redux szebb látványosabb lett, az eredeti meg megmaradt értékesebbnek. De ez csak az én véleményem.
-
Weareus
addikt
Hát azt nem tudom. Én a könyveket nem olvastam, ott egész másban utazom: verseskötetek, ezoterikus könyvek, keresztény regények (Pl. Mennyei prófécia, Viskó), szakmai dolgok: kémia, biológia, fizika, élettan), szóval ez a rész kiesett.
Amit még záros határidőn pótolni szeretnék, az az Alapítvány trilógia Asimovtól. -
flymi
addikt
válasz
Weareus #1530 üzenetére
Későn találtam rá a játékra, tavaly karácsonykor, így egyből a Redux jutott mindkettőből.
Most, hogy végigértem az első részen, újra fogom kezdeni a félig megrágott másodikat.
Nem tudom, annak hogy van vége, de a könyvet olvastam, épp most másodszor, annyira jó. Az ugye 3 kötetes. Ennek nem lesz befejező része? -
Weareus
addikt
Hát akkor tényleg nem tudom. A redux nekem idegen terep, de elviekben - ha csak az engine-t cserélték le - akkor adott kéne legyen a good ending.
Nekem az első résznél ezt nem is volt annyira nehéz előhozni, bár - mivel először nem is tudtam hogy van - nem is törekedtem rá tudatosan. Ellenben a másdoik résznél igen, mégis csak harmadikra sikerült. -
Weareus
addikt
Pedig kell, hogy legyen. Korábban volt egy hsz-em, ahol belinkeltem az összes fejezetet. Most - mivel nem akarok spoilerezni - bedobok egy linket Neked az utolsó fejezethez, ott, ahol választhatsz - ha a jó karma adott: vagy a feketét lövöd le, vagy a guidance-t, ami a rakétavezérlő. Ez a választás akkor adott, ha jó karmád van:
[link] -
flymi
addikt
válasz
Weareus #1524 üzenetére
Ideje volt.
Tavaly karácsonykor vásár'tam a Last Light Reduxal együtt. Bundle 8 olyró volt a kettő.
Abban is eljutottam egy darabig, de aztán rájöttem, h az inkább a "folytatás".
Lehet megpróbálom majd még egyszer ezt végigvinni, de lopakodás nélkül. Ebben a részben a karmának nem sok jelentősége van, ha jól sejtem, hisz egy a vége. Vagy nem?
Sok achievment is zárolva maradt.Az Abzats jó skuló. Kár, h nem elérhető már az elejétől. A végén meg már sokat úgysem kell használni.
-
flymi
addikt
A végére értem.
-
flymi
addikt
válasz
Weareus #1520 üzenetére
Igen van achievment, meg is kaptam. Most minden skulót lecseréltem.
Tűzerőnek ott az Abzats a 2012 Kalash helyett, távolsági fegyvernek Hellbreath a Tikhar helyett, és megtartottam a lángszórót a Helsing ellenében. Egyenlőre. Utóbbit lehet majd később cserélem.
Így végül is nem maradt most lopakodós fegyverem, csak a dobókések.Azért haladok előre a játékban. Nekem jobban bejönnek a zárt terekben az emberek ellen való küzdelmek illetve a lopakodás, mint a nyílt terepen a szörnyekkel bohóckodás. Az elején egy párszor eltévedtem a mocsárban is, legtöbbször addig kóvályogtam, amíg el nem fogyott a filter...
-
Weareus
addikt
Ez érdekes. Ha jól emlékszem, a reduxos verzióból még valaki be is linkelt ide egy videót a könyvtárosokkal való küzdelemről, ahol rendesen tunkolja a srác sotival az arcát, de csak nyeli a golyót. Ha majd meglesz a reduxos verzió nekem, én is kipróbálok valami enyhébb fokozatot, hogy mi itt a helyzet. Azt hiszem, achievement is van erre, hogy nyírj ki egy könyvtárost.
Igen, a szöges tapadó gránát jó erős, én a halott városban szoktam használni, amikor egy démon leszáll egy hullához előttem: ha eltalálom és rátapad, neki egy elég. -
flymi
addikt
Na végre, kijutottam a könyvtárból.
Őszintén már nem emlékszem milyen módban kezdtem el játszani, de mint mondtam korábban is, a Helsingből 6 nyíl sem volt elég egy bestiára. Így aztán a könyvtár második fejezetben, közvetlenül a széfek előtti kacskaringós, lépcsőmászós részeknél, bevetettem a gránátokat. Hatásos volt. 2 "koktél" kinyír egy szörnyet, de ugyanennyi kell a sima és a repeszes gránátból is. Vagy ha csak egy talált, akkor két tár a Kalashból, egy a Helsingből és vége.
De lényeg a lényeg, kijutottam. -
válasz
Weareus #1516 üzenetére
Nálam azért többször is. Lefagyó, szoborként megálló szörnyek. Vagy amikor Borbounnel át kell lopakodni az első adag banditán, akkor ha nem ugrod át az ajtó után a lévő csapdát, hanem eldurran, akkor utána Bourbon lefagy egy kicsivel később és hiába ölsz meg mindenkit, nem fog tovább menni. Stb.
A fényárnyék viszonyokról nekem az a véleményem, hogy ha valaki játszott a régivel, és az a hangulat maradt meg benne, amit azokkal a fényekkel kapott, akkor nyilván azt fogja várni, mert arra számít. Viszont akinek nincs ilyen előfeltétele, mert nem látta a régit, az egyáltalán nem biztos, hogy jobbnak látná a régi fényeket. Ezért mondtam, hogy van egy csomó youtube videó, ahol ugyanazon a szakaszokon mennek mindkét verzióban, egyik oldalon az egyiket, másik oldalon a másikat mutatják és össze lehet hasonlítani, el lehet dönteni, hogy kinek mi jön be. -
Weareus
addikt
válasz
HussarF #1503 üzenetére
"A nem Redux egy bughalmaz,"
Nálam soha sehol egyetlen bug sem jött elő a több év alatt. Volt pár tucat végigjátszásom. A fény-árnyék viszonyok valahogy jobbak nekem, mint a reduxosban, az atmoszférát nem adja vissza úgy a reduxos, mint az eredeti.
Persze, mint mondtam, kinek a pap, szóval...
Azért nem vagyok egyedül a véleményemmel: link -
robogo81
senior tag
válasz
Weareus #1512 üzenetére
2 kérdés: reduxos verzió
1: A helsinget mivel érdemes felszerelni,illetve fog növekedni a felszerelhető cuccok száma?Még eddig csak a sima 2033-at vittem végig,azt is elég régen,ott még nem volt a crafting rendszer(csak a kész konfigok). pont ott tartok hogy megvan,és először lehet tuningolni(a kovácsállomás vagy mi a neve),és mit érdemes rárakni(én a távcsőre gondoltam,a reflex célzó inkább a géppityura,esetleg a shotira).
2: a Kalashra érdemes hangtompítót rakni,vagy elég a helsing/dobókés kombó,mint hangtalan fegyver? -
Weareus
addikt
Egyébként ezt a csalás dolgot nem tudom, a Metro-játékokban soha nem is akartam kipróbálni. Nyilván én is a 2033-mal kezdtem, nem a reduxossal és először enyhébb fokozaton. Nem tűnt fel a könyvtárosoknál, hogy annyira nehéz lenne, noha kétségtelen, hogy kellett pumpálni őket és volt ott egy pár halálom eleinte.
Viszont azóta, hogy dobókés + Helsing kombóval nyomom és legnehezebb szinten, sétagalopp szinte az egész. Hozzáteszem, legnehezebb fokozaton Artyom könnyebben fűbe harap, de az ellen is.Nem mindegy.
-
-
robogo81
senior tag
Az örök lőszerre van egy házi barkács módszer,de az elég macerás,meg minden elhalás/pályabetöltése után el kell játszani.
A cheat engine progival, meg kell keresni a memóriában a fegyverben lévő lőszer mennyiségét,és minden lövés után ujra kell kerestetni,végül kiadja melyik blokkokban változik a lőszer mennyisége,és ezeket a z értékeket kell fixálni,akkor nem változik a lőszer mennyisége a fegyverben,de az összes lőszer érték nem fix, ha a teli tárnál kevesebben van fixálva akkor ha rányomsz a tárazásra,akkor elvesz feleslegesen.
Az életre nem működik,mert annak az értéke nem látszik,csak a képernyőből. -
válasz
core i7 #1501 üzenetére
Sztem nem. A nem Redux egy bughalmaz, meg minden arc ugyanolyan stb. Vannak összehasonlító videók, nézd meg. Másak a fényviszonyok kicsit, ami talán kissé más hangulatot kölcsönözhet, de én nem látok benne annyit, hogy emiatt egy kezdetlegesebb színvonalon játszd újra végig, max ha nagyon bejön és nagyon fan vagy.
-
core i7
addikt
Sziasztok érdemes végigjátszani a nem reduxot is? Van akkora különbség redux és nem redux közt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Acer notebook topic
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest