Új hozzászólás Aktív témák

  • Prego

    senior tag

    Újra itt sok sok év után :D
    Van nékem egy Enermax 425W PRO82+ tápegységem. Eddig tökéletesen kiszolgálta az E8500, 8GB RAM, 256-os SSD+1TB HDD, 750Ti konfigomat, amihez tartozik egy CM 690 Adv. II házikó (eSATA és egy SATA dokkolóval, valamint két 14 centis ventivel, amik molex-ről működnek).
    Új félkonfig költözött a házikóba, egy i7 4790, 16GB RAM személyében, nagyon úgy tűnik hogy megfektette a tápot, mivel az 1TB-os vinyó képtelen felpörögni indításkor:
    Van hogy egyáltalán nem pörög fel, van hogy csak vonyít ciklikusan (ahogy elindulna), tegnap kattogott. Némi unszolásra be szokott indulni (járó gépnél tápcsati le-fel, eSATA és dokkoló leköt, ventik leköt a molex-ről), utána tökéletesen jár, a dokkolóba helyezett másik 1TB-os vinyót is elbírja.
    Kicsit csodálkozom hogy nem elég neki a 340W, de gondolom ő lesz itt a szűk keresztmetszet (próbáltam másik SATA ágra is kötni, sikertelenül).
    Szóval mekkora tápegységet ajánlotok, illetve milyet? Minőségben maradnék az Enermax/Chieftech/FSP szinten, nem szükséges a moduláris tápegység sem, van elég hely a házikóban (alsótápos), tuning sem lesz.
    Köszi.

    Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer

Új hozzászólás Aktív témák