Új hozzászólás Aktív témák

  • sota81

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ajánljatok nekem tápot, legyetek szívesek.
    A konfig:
    ASUS P5QL Pro alaplap
    C2D E8400 proc, alap órajelen
    Geforce GTS250 512MB videokártya, szintén nincs húzva
    2×2Gb DDR2 RAM @800Mhz
    2db HDD, 2db ODD
    3 db venti a házban (8 centis? vagy ilyesmi)

    Ezt most egy FPS Blue Storm II 400W táp hajtja, ami egyelőre szerintem elég is, viszont videokártyát szeretnék cserélni mostanában. HD 5850, 5870, 6850, 6870 és ilyesmi kategóriában gondolkodom, de mindenképp egy GPU-s rendszer marad.
    Olvasgattam picit, és a következő tápok szimpatikusak:

    Chieftec GPS-550A8
    Corsair VS550
    FPS Hexa 500W
    FSP500-60APN
    OCZ CoreXStream 500W (OCZ-CXS500W)

    Sokan írtátok a Chieftec CTG-500-80P modelljét. Nekem ezzel olyan bajom van, hogy "a táblázat" szerint nincs neki 6+2 pines PCI-E csatlakozója. Ezt mások hogy hidalják át? Mert ha mondjuk olyan kártyát veszek, aminek kell 1db 6 pines és 1db 8 pines csati is, akkor ez a táp már nem is jó hozzá, vagy rosszul gondolkodom? A listámban egyébként mindegyik egyed rendelkezik legalább egy 6+2 pines PCI-E csatival, ez kitétel volt. Természetesen az ár is szempont volt a válogatásnál, próbáltam 15k-ba beleférni.

    Tehát ha lehet, adjatok tippet, hogy a felsorolt tápok közül melyiket válasszam; vagy ha sokkal jobb ötletetek van, arra is vevő lehetek, de nem baj, ha van neki 2db PCI-E dugója, amiből min. az egyik 6+2-es, meg ugye az sem nagy baj, ha az ára a megadott értéknek nem a sokszorosa.

    Ja, még valami. A listámban vegyesen vannak "egyágas", és "többágas" darabok, a +12V-ot tekintve. Melyik jobb? Az volna a lényeg, hogy az egyágas a többkártyás / több GPU-s rendszerekhez ajánlott, a többágas meg jó az egy GPU-shoz, ha egy ág elbírja a videokártya teljesítmény-szükségletét? Vagy hogy van ez?

    Bocs a hosszú olvasnivalóért, alapvetően nem vagyok túl egyszerű eset :))

    Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.

    Üdv.

    "Csak a bolond hisz abban, amit soha sem látott." - Kevin Costner, Waterworld

Új hozzászólás Aktív témák