Új hozzászólás Aktív témák

  • tornas

    őstag

    válasz Blue@X #57072 üzenetére

    Ahogy elnézem, ennek a tápnak az oldalát egész biztosan nem a robbanás horpasztotta (nyomta) be. :N Ha az így lett volna, akkor inkább kifelé kellett volna hajlania a tápház lemezének. Találkoztam már szétrobbant primer pufferes (mind a 2 db teljesen szétnyílva és a 230 V-ról volt átkapcsolva 115 V-ra) táppal, de semmilyen sérülést nem okozott a tápházban, de annál jobban összefröcskölte a belsejét.

    Ez a táp egész biztosan kapott egy nagy ütést, ami benyomta a tápház oldalát a "géptérbe". A benyomódás következtében hozzáért az egyik kis kék Y kondihoz. Kettő van belőle és a két kondi sorba van kötve a nulla és a fázis közé. A föld meg a két kondi közé van bekötve. A tápházról köztudott, hogy földelt valamint a nulla is a földdel is "össze van kötve". Így amikor hozzáért a kis kék kondihoz, akkor gyakorlatilag zárlat keletkezett.

    Akkor nem keletkezett volna zárlat, ha a tápkábel "fordítva" lett volna bedugva. Ez amiatt van, hogy az egyik kis kék kondi egyik lábára hol a fázis, hol a nulla is kerülhet annak függvényében, hogy van bekötve a konnektorba a fázis.

    Veszélyes játék volt így kipróbálni, mert ha nem földelt konnektorba dugtad volna be, akkor most ezt kis jelenetet nem posztolhattad volna. :K :R

    [ Szerkesztve ]

    "Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

Új hozzászólás Aktív témák