Új hozzászólás Aktív témák

  • fireman123

    őstag

    válasz Hunork #111216 üzenetére

    Sziasztok,

    Köszi mindenkinek a sok infót, a VGA kártyát már kivettem de sajnos az IGP-ről sem ad ki jelet.
    Két monitorral is próbáltam, de mindkettővel ugyanazt a hibát produkálja, .... az eddig használt monitorom egy 9 éves ViewSonic903b [link] volt, és a héten vettem egy vadiúj LG 23MP68VQ-P-t (mivel egy ismerős is monitor hibára tippelt az első jelenség észleléskor, ...hát nem jött össze a tipp, de most van egy új monitorom amit nem bánok, előbb-utóbb úgyis lecseréltem volna a régit). Mindkét monitor működik rendesen laptopra kötve is.
    Tehát monitorral nincs baj, VGA kivétele után IGP-ről sem adja ki a jelet, elemet is kivettem-visszatettem, másik konnektorba is dugtam, de nem oldotta meg a problémát.
    Viszont eddig kb. 2 óra pihentetés után indult rendesen, de ma 9-17-ig be volt kapcsolva és működött folyamatosan, viszont kikapcsolás után most már eltelt 4 óra, de most hiába kapcsolom be nem megy át a jel, ...korábban 2 óra pihenés után már "megjavult".
    Az utolsó 3 "melegen történő bekapcsoláskor" 2 mp után megszakadt az áramellátás néhány mp-re, de utána magától ismét újra kapott áramot és a gép beindult, persze a jel nem ment át a monitorhoz.
    Reggel megpróbálom újból beindítani, ha nem indul, akkor a kábelek kihúzása-bedugása jön.
    Alaplap BIOS-ba egyenlőre nem tudok belepiszkálni (olyan nagyon nem is értek hozzá :B ), csak ha a reggeli indításkor esetleg átmegy a jel megint "hideg indításkor".
    Mivel IGP-ről sem jön ki a jel, így nagy eséllyel nem a VGA lehet a ludas, hanem inkább valószínűsíthető a tápegység hibája?
    Ha a kábelek ki-be húzása után sem változik a helyzet, akkor tényleg kell kölcsönbe szereznem egy tápot és azzal próbálkozni.

    ddoki: Milyen tápot vettél a Corsair helyett?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák