Hirdetés
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- PlayStation 5
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- World of Warships
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Aktív témák
-
sklopp
őstag
válasz BioNiCMaN #1398 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy a belső a legtöbb esetben nem egy az egyben azonos. Általában valami egyszerűsítést alkalmaznak a gyártók a más cégek számára szállított példányoknál, olcsóbb kondik, stb., különben ki venne drágább eredeti Seasonicot, FSP-t. Ez kőkemény üzletpolitika a valódi gyártók részéről.
-
Termi16
őstag
Hát ez így nem igaz. És szerintem teljesen logikus, amit csinálnak.
Az FSP kiszolgálja a ''kisigényű'' embereket, akiknek az a lényeg, hogy olcsó de minőségi tápot vegyenek. Aztán szállít a zalmannak, akik rátesznek mégegy lapáttal és extrahalkká varázsolják a cuccost, amit így egy másik fogyasztócsoportnak dedikálnak.
Meg a tápokat ''címkézők'' sem hülyék, szóval ez a rosszabb kondi/alkatrész elmélet is sántít.
Szerintem.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
Azt írtad, hogy az fsp ''elrontja'' az átcimkézésre szánt belsőket, mert másképp senki nem venne fsp-t.
Namost ez nem igaz, mert egyrészt mint írtam is, az fsp olcsóbb, mint a Zalman(tehát átlagos felhasználó alapból az fsp-t venné), vagy akinék épp szállít. És tudtommal nem alkalmaznak gyengébb minőségű alkatrészeket ezekben a belsőkben sem, ezt megint nem tudom, hogy milyen forrásból hallottad.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
-
sklopp
őstag
válasz Termi16 #1405 üzenetére
Abszolút nem beszéltem elrontásról, mégegyszer a lényeg: az eredeti gyártók a cimkézőknek szállított belsőkben általában olcsóbb megoldásokat alkalmaznak, a cimkézők ezeket különböző variációkkal (csendesebb venti, stb.) módosítják, hogy ki mennyiért árusítja a saját neve alatt az teljesen más kérdés. Ezeket a dolgokat pedig nem hallottam, ezek eléggé ismert tények.
-
Gyuri27
félisten
Mert és most figyu: a guruk itt akik nem a levegőbe beszélnek Csaba, Sthol, Szent Márs, vénember ezt már kitapasztalták (tehát nekem/nekünk nem kell hazavágatni a gépet, hogy tapasztalatot szerezzünk)! A különbözö tesztekről nem beszélek mert mesziről jött ember amelett, hogy el van fáradva azt ír amit akar.
Az fsp van annyira nagy cég, hogy kakihoz ne adja a nevét.
Nem láttam egy nem ajánlott tápot sem fsp, sea, delta belsővel.
Ha ez még mindig nem győz meg, akkor így jártál. Másrészt leszel szives [link] itt folytatni és nem szét offolni a táp ajánlót. Mert bizonyságot, ha itt tartunk te nem szolgáltattál eddig!
Off end!!!Amd - Radeon - Ryzen
-
janos666
nagyúr
Helo.
Úgy néz ki hogy mikor kicsit melegebb van nem bírja el a tápom ha egyszerre húzom a CPU-t és a videókártyát is. Külön-külön húzva nem áll le, de együtt pár perc múlva lekapcsol a gép ha valami 3D-s progi fut. Gondolom a régi 420W-os dualfanos Chieftech adja meg magát.
Szerintetek milyen táp visz el biztonsággal egy ilyen gépet:
Intel E6420 CPU 3648 Mhz-en járatva 1,6Volttal
Geforce 8800GTS 660/1120-on járatva voltmoddolva 1.36-os Vcorera és 2,04-es Vmem-re
2x1Gb A-Data800 modul 1094-en járatva 2,3 voltal
2db WD Caviar winyó (RAID0-ba kötve, úgyhogy mindíg pörög mindkettő)
8db kissebb-nagyobb ventilátor
Jobb lenne moduláris táp, de fontosabb lenne hogy 20000-ért vagy az alatt megkapjam. Mit ajánlanátok?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Termi16
őstag
válasz janos666 #1415 üzenetére
Ennek a tápnak gond nélkül bírnia kéne a konfigoddal, nem hiszem, hogy ez lenne a problem.
Egy korszerű 350w-os táp megbirkózik egy quad procival meg egy 88gtx-el is. (1 hsz.)
Ha viszont mindenképp tápot vennél, akkor az Enermax Liberty az, ami moduláris és még jó árban van. (Term. a 400w-os példányra gondolok...)Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
janos666
nagyúr
válasz Termi16 #1416 üzenetére
Én is nehezen hittem el hogy nem elég neki, lehet hogy nem a 420W-nyi tudása kevés, hanem az autamata biztosítéka ment tönkre és kattan el túl könnyen.
Régebben is gondom volt hogy magas FSB-n néha lekapcsolt a gép 3D alatt, de azt hittem az alaplap melegszik túl mert melegrekordok voltak. Nemrég garis cserén ült a gépem és csak valami 10 éves PCI VGA volt cserekártyának, akkor teszteltem ki unalmamban hogy max. meddig húzhatom a procit, ORTHOS alatt fél órát is bírta a korábban leírt értékeket (nem kacsolt le, csak nem futtattam tovább...), visszaraktam a VGA-t és mikor ATI-tool-al kezdtem volna kitesztelni pár perc alatt lekapcsolt a gép mikor még alap VGA órajelen vártam hogy melegedjen egy kicsit a GPU a 3DView ablakkal. Visszavettem az FSB-t és 15-20 percet is tudtam ATI-toolozni mielőtt lekapcsolt. (de megtörtént) Így alap FSBn és húzott VGA-val játék alatt nem kapcsolt le, de magas FSB-nél igen.
Tettem a lap réztornyára egy 6 centis ventit úgyhogy ez már nem lehetne gond, de lekapcsolt a gép ha magas FSB mellett 3D alaklmazást indítok.
Sőtt, egyre könnyebben adja meg magát, tegnap úgy is lekapcsolt a gép hogy magas FSB-n volt és nem ment 3D csak prociigényes progi (a különség annyi hogy a VGA is bentvolt, nem úgy mint mikor kiteszteltem a procit).
Ha terhelem a procit és a VGA-t is akkor 12,06-ról 11,6 voltra esik a 12V-os ágban a fesz.
A garanciája már úgyis lejárt, ha szétszedem megtalálom a biztosítékot a tápban és rövidre tudom zárni úgy hogy működjön tovább? (ha leág leég, legalább egyszerűbb döntés újat venni )TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Kriza
őstag
válasz Termi16 #1416 üzenetére
Ez a táp egy régebbi konstrukció, 1db 12V-os ága van, amin max 18A-t tud szolgáltatni. Azon kívül a Sirtec elég melegre tervezi a tápjait így a terjelsé+külső hőmérséklet miatt szerintem előfordulhat, hogy a táp a saját védelme érdekében kikapcsol (ilyen esetben fordulhat elő gagyi sz@r tápoknál, hogy kivégez egy-két alkatrészt, természetesen ez nem csinál ilyent).
Nekem is ilyen tápom van, az én konfigomat gond nélkül viszi, de ebben a topicban már én is érdeklődtem, hogy elég-e. Azt írták elég. De mint írtam, janos666 konfigja erősebb, többet fogyaszt.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
janos666
nagyúr
Megkerestem a papírját, csak 2 éves, azt hittem van már bőven 3 is. Akkor nem annyira fáradás lehet. Meg kéne próbálni kiiktatni a biztosítékot...
Hát ha 420-as nem volt elég, nem veszek helyette 400-asat...
[Szerkesztve]TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Kriza
őstag
válasz janos666 #1417 üzenetére
A garanciája már úgyis lejárt, ha szétszedem megtalálom a biztosítékot a tápban és rövidre tudom zárni úgy hogy működjön tovább? (ha leág leég, legalább egyszerűbb döntés újat venni''
Nem egészen értem, ezt a 420-as csífedre írtad? Mert az olvadóbiztosítéknak semmi köze a hővédelemhez (ha egy olvadóbizti kiég, akkor nem az kész, nem tudod kicsivel később újra bekapcsolni a tápot, mindenképpen cserélni kell a biztit). Egyébként szerintem kár lenne ilyen húzással elintézni a tápot, azon kívül tűzveszélyes is lehet.Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
válasz janos666 #1420 üzenetére
Láttad mit írtam 1419-ben?
1db 12V-os ág, amin max 18A. Ez még 3,3V -ra meg 5V-ra van megerősítve, azon brutálisan. Persze a 18A is elég a legtöbb gépnek, de egy új 400W-os jóval több áramot tud 12V-on. Én most fogok venni 430-as Seasonic S12-II-t, ami 2db 12V-os ággal rendelkezik és 29A-t (14+15 ) leadni 12V-on. Persze te tudod, az nem baj, ha van tartalék a tápban, csak a 400 is elég Neked.
Egyébként gratt, jól meghúztad a géped, nem lehetséges esetleg, hogy a sok tuningos cuccból valami nem bírja?
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Kriza
őstag
''terjelsé'' = terhelés, természetesen, csak úgy tűnik hazárdos az agyam.
1421-ben: ''ha egy olvadóbizti kiég, akkor nem az kész, nem tudod kicsivel később újra bekapcsolni a tápot helyesen: ha egy olvadóbizti kiég, akkor az kész, nem tudod kicsivel később újra bekapcsolni a tápot.
megyek pihizek még egy kicsit, elég szétszórt vagyok.
[Szerkesztve]Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Termi16
őstag
válasz janos666 #1420 üzenetére
Akkor vegyél 650w-os qtec-et...Az biztos elviszi...(a sírba )
Nem véletlenül írtam ám 400w-os tápot...
Olvasgass teszteket, vagy nézz körül itt a topikban.
mod: Kriza (#1419): Igen, tudok róla. De elsőre úgy tűnt, hogy nagyjából a tulaja is tiszában van a dolgokkal. Mint kiderült, mégse
[Szerkesztve]Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
janos666
nagyúr
válasz Termi16 #1424 üzenetére
Nem is az olvadóbiztosítékra gondoltam, hanem a hővédelemre. Az is tuti valami bimetálos megszakító szarság kell hogy legyen, azt akartam rövidzárni. (különben hidegen indítva is lekapcsol pár perc 3d után húzott procival, sose forró a táp)
Tudom hogy az amperek jobban számítanak mint a wattok, csak nem tudtam hogy 2 év óta ilyen drasztikusan változott az áramigény, és azonos árkategóriában sokkal jobb egy mai 400-as mint egy régi 420-as.
Akkor egy friss kiadású márkás 400W körüli-fölötti táp már tuti elviszi a gépet?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Csaba_20_
őstag
válasz janos666 #1425 üzenetére
janos666 írta:
Nem is az olvadóbiztosítékra gondoltam, hanem a hővédelemre. Az is tuti valami bimetálos megszakító szarság kell hogy legyen, azt akartam rövidzárni. (különben hidegen indítva is lekapcsol pár perc 3d után húzott procival, sose forró a táp)
Nem bimetálos szarság van benne, más elektronikai megoldást alkalmaznak. Nem lehet és egyébként különösen nem ajánlott ilyen védelmeket kiiktatni.
Szokásos kérdés: Eseménynaplóba milyen bejegyzések születtek a leállással kapcsolatban? Biztos, hogy nem a processzor kapcsol le, mert túlmelegszik? stb.
janos666 írta:
Tudom hogy az amperek jobban számítanak mint a wattok, csak nem tudtam hogy 2 év óta ilyen drasztikusan változott az áramigény, és azonos árkategóriában sokkal jobb egy mai 400-as mint egy régi 420-as.
Az áramigény nem sokat változott. A terheléselosztás már annál inkább. Amit régen a 3.3V-ról és/vagy az 5V-ról tápláltak, ma már a 12V-ról teszik. A régi tápok ezért nem mindig alkalmazhatóak az új konfigokba. -
Csaba_20_
őstag
válasz janos666 #1415 üzenetére
janos666 írta:
Szerintetek milyen táp visz el biztonsággal egy ilyen gépet:
Intel E6420 CPU 3648 Mhz-en járatva 1,6Volttal
Geforce 8800GTS 660/1120-on járatva voltmoddolva 1.36-os Vcorera és 2,04-es Vmem-re
2x1Gb A-Data800 modul 1094-en járatva 2,3 voltal
Kérdés, hogy az alaplapi VRM-ek is képesek-e kiszolgálni a megnövekedett teljesítményigényt. A processzor fogyasztása a frekvenciával egyenesen- a feszültséggel pedig négyzetesen arányban van. Szerintem némileg vedd vissza az értékeket és vizsgált meg úgy a jelenséget. Hőmérsékleteket mérésekkel is lehet próbálkozni(infrás hőmérővel és nem az alaplapi izékkel...) a hiba felderítésekor. -
janos666
nagyúr
válasz Csaba_20_ #1427 üzenetére
Mikor öreg videókártya volt benne félórákat ment az ORTHOS stress teszt hiba és túlemelegedés nélkül 30egynehány fokos szobában, most hidegebb is van és 1-2 percen belül lekapcsol mikor inkább csak a VGA van terhelve. Naplóbejegyzés nincs, nem kékhalál jön, lekapcsol a gép 1-2mp-re és újraindul. Ha nem húzom a procit mindegy hogy húzom-e a VGA-t vagy sem, játékokat bírja, de ha ATI-tool-al stresszelem a VGA-t lekapcsol alap FSB-n is egy 20 perc után és még hidegebb a GPU mint a nagy kánikulák idején, olyan 74 fokos ami Gef8-nál nem nagy szám ha direkt maxon terheljük.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Csaba_20_
őstag
válasz janos666 #1429 üzenetére
Próbáld ki olyan táppal, ami az első hsz-ben benne van és az új terheléseloszlásra készítették fel(szinte mind ilyen az 1.hsz-ben). De nem hiszem, hogy csak a tápegység lehet itt baj. A tápegység mögött a memória, a processzor és a VGA kártya processzora és memóriája között van egy-egy DC/DC konverter, amiknek saját maguknak is vannak határaik. Ha a táp valamelyik védelme kapcsolna be(hővédelem, túlteher védelem), akkor nem feltétlen indulna újra(igazából nem tehetné meg, de már láttam pár dolgot).
[Szerkesztve] -
janos666
nagyúr
válasz Csaba_20_ #1430 üzenetére
Videókártya nélkül lazán viszi a magas FSB-t a gép, csak akkor kapcsolgat ha a videókártya is benntvan és az is eszi az áramot.
Először én is arra gondoltam hogy a lap nem bírja azt ha még a videókártya is terheli (mert nem kis adat megy át a PCI-E sinen se meg az alaplapról is vesz fel áramot a VGA...) de tettem plusz hűtést a lap heathpipeos bordázatára, a ház is agyon van szellőztetve ventikkel, ez nem lehet gond. Ilyen alalplapokba elvileg bepakolhatsz 2 2900XT-t crossfireben és az egekig húzhatsz egy Core2-es procit (vízzel-kompresszorral, magas feszekkel...) és lazán mennie kell szakadatlan.
De megvan már a válasz a gondomra: olyat táp kell ami már a 12V-os ágon erős, mert ezek a régiek még 5V-ra gyúrtak... Majd átnézem az első hsz-t meg beírom a ph-s keresőbe is, hátha találok táptesztet, kösz.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Nah, kicsit nézelődtem, ezt a 3-at tettem magamnak listára, majd megvárom mennyit kapok a mostaniért, meg melyiket mennyiért tudom megvenni:
Chieftec 400W ATX GPS-400AA-101A
Corsair VX 450W
Enermax Liberty ELT400AWT
Az első olcsó, a 2. lenne a legjobb mert még mindíg olcsóbb mint a 3. de új modell és osztatlan a 12V-os ága. A 3. meg akkor ha jó árat kapok a mostanért, nem találok Corsairt, de találok valahol Enermaxot olcsón.
[Szerkesztve]TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Csaba_20_
őstag
válasz janos666 #1431 üzenetére
Mivel a táp elég régi, első körben én is azt cserélném a helyedben.
janos666 írta:
Először én is arra gondoltam hogy a lap nem bírja azt ha még a videókártya is terheli (mert nem kis adat megy át a PCI-E sinen se meg az alaplapról is vesz fel áramot a VGA...) de tettem plusz hűtést a lap heathpipeos bordázatára, a ház is agyon van szellőztetve ventikkel, ez nem lehet gond. Ilyen alalplapokba elvileg bepakolhatsz 2 2900XT-t crossfireben és az egekig húzhatsz egy Core2-es procit (vízzel-kompresszorral, magas feszekkel...) és lazán mennie kell szakadatlan.
A processzor számára az alaplapon van elhelyezve a DC/DC konverter, a memória számára szintén. A GPU és a hozzá tartozó memória pedig a videokártyán elhelyezett DC/DC konvertertől kapja a tápot. A processzorok számára szinte már a +12V-os tápcsatlakozó megjelenésétől kezdve csak a +12V-ból állítják elő a tápfeszültséget. Előtte a +3.3V, a +5V és a +12V lehetséges összes kombinációját alkalmazták, ezért nehéz megmondani az alaplap pontos ismerete nélkül, hogy a processzor melyik ágat is terheli. Az újabbaknál viszont letisztult a kép és egyértelműen a +12V-ból táplálkoznak. A memóriák esetében megint kérdéses, hogy melyik ágat szemelték ki a fejlesztők, erre nem ismerek kialakult rendszert. De jóval kisebb teljesítmény szükséges a memóriáknak, mint a processzoroknak. A videokártyánál szintén nem lehet pontosan megmondani, hogy miből alakítják elő a GPU és a hozzá tartozó memóriák számára szükséges feszültséget. Az viszont biztos, hogy minden átalakítónak van egyrészt vesztesége, ami a leadott teljesítménytől függ, valamint maximálisan leadható teljesítménye, aminél többet nem tud leadni(hűtéssel ezt azért lehet némileg befolyásolni).
A processzorok esetében az Intel a P=c*f*U^2 képletet alkalmazza a teljesítmény számolására. Ebből látszódik, hogy amikor valaki frekvenciát növel, akkor azzal egyenes arányban nő a teljesítmény is. Amikor pedig feszültséget, akkor az négyzetes hatással van a végső teljesítményre. Ez valószínűleg egy általános képlet, ezért a végeredményt én mindenképp ennek megfelelően kezelném, de ebből nagyszerűen látszik, hogy a tuning hatására mennyire nő meg egy adott processzor fogyasztása.
Az átalakítók hatásfok-görbéje általában alacsony teljesítményfelvételnél meredek emelkedést mutat a felvett áram növekedésével azonos arányban, majd a 85-90% környékét úgy a maximális teljesítmény 10-30%-nál éri el. Onnantól kezdve fokozatosan csökken a hatásfok a leadott áram növekedésével. Maximális közelében nem ritka, hogy 75% alá esik. Az asztali gépekbe szánt átalakítók többsége nincs felkészítve a tuningból eredő áramigény kiszolgálására. Természetesen a tuning lapokat valószínűleg felkészítették, de nem áll rendelkezésemre konkrét információ e tekintben.
Ezekből következik, hogy a tuninggal igencsak meg lehet növelni a számítógép fogyasztását. Úgyhogy aki tuningolni szeretne, vegye csak a nagyobb tápot. De készüljön fel arra is, hogy esetleg már az alaplapi átalakítója előbb elhasal, mint maga a táp. Nem olyan rég láttam valahol egy képet, amint az átalakító környékén minden szénné égett és úgy emlékszem, hogy az emberünk a tápot okolta azért, hogy ez bekövetkezett. Ha tuningolt, akkor azt kell mondjam, hogy nem feltétlen volt igaza. -
Csaba_20_
őstag
válasz janos666 #1432 üzenetére
Az általad választott Crosair-t nem látom az első listában. A másik kettőből a Chieftec-et ajánlom, mert én kerülném a moduláris tápokat. Ajánlom továbbá ezeken kívól az FSP GreenPower tápjait, illetve a hasonló elektronikára épülő Epsilon-t(ha a 400W-os GreenPower nem lenne elég, de szerintem már bőven az lesz).
-
Termi16
őstag
válasz Csaba_20_ #1436 üzenetére
Ez oké, de az első hsz már több hónapja lett szerkesztve (ha jól tudom), míg ez a táp egy új széria, kb 2-3 hete lehet kapható. ph-s hír:[link]
Kíváncsi lennék az esetleges tapasztalatokra, úgyhogy ha vki látott már ilyet, az ne tartsa magábanTelefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Csaba_20_
őstag
válasz Termi16 #1437 üzenetére
Az első hozzászólásba szerencsére sokkal mélyebb és szakmaibb tapasztalatok alapján kerülnek a tápok, mintsem ''valaki látott már olyat'', vagy ''használt már olyat''. Ha az életben megkérdezik tőlem, hogy milyen tápot vegyenek, az említett listát szoktam ajánlani átnézésre. Véleményem szerint kellő mennyiség van felsorolva, van miből választani. Ha valaki olyan tápot vesz, ami nincs a listában(tegye ezt akár azért, mert annyira új), számoljon azzal, hogy esetleg hibásba fut bele. Esetleg nézzen körül külföldi fórumokon, hátha ott többet írnak a tápról.
-
Csaba_20_
őstag
válasz Termi16 #1439 üzenetére
Nem ajánlom, de nem is mondom, hogy senki ne használja. Tudod, amiről nincs konkrét információnk, azt ''Se merősíteni, se cáfolni nem tudjuk''. Most láttam leírva egyébként ezt a típus először. Ahhoz pedig, hogy véleményt alkossak róla, minimum szét kéne szednem. Ettől azért elég távol vagyok.
-
Szten Márs
nagyúr
Az első hsz-be azért került a Corsair ott szereplő tápja, mert ugyanazt a belet alkalmazza, ami a Seasonic S12-őkben is van. Remélem ez elég infó mkinek
Egyébként az első hsz első felének tápajánlója Abu85 kollega érdeme, és bár itt PH-n nem is, de egyéb forumok tápos topicjaiban igen aktív és nem hiszem, hogy alaptalanul ír bármit az ajánlóba
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
válasz Csaba_20_ #1442 üzenetére
Én inkább a nagyobb gondot abban látom hogy a kiszolgálói véggel szemben a teljes ág (össz)terhelését megkapja a moduláris csatlakozó, bár nyilván a méretezéskor (érintkező felületek) ezt figyelembe vették. Plussz ott van a tápventillátor, ami szépen rezegteti a tépegység dobozát közvetlenül. Mondjuk ezt gumis rögzítőelemekkel csillapítani lehet amennyiben az emelt magasság miatt még a venti nem ér semmihez, a gond csak az hogy az esetleges szétszedés miatt ugrik a gari. Mindezek ellenére nemrég mégis moduláris táp mellett döntöttem, mert a kábeldzsungelt nem szeretem. Nade az élet itt sem fenékig tejföl, mondok példát, nekem a vinyók a ház oldala felé néznek, tehát nem szeretik a nagyon kiálló tápcsatlakozókat, márpedig ezek a harisnyába bújtatott madzagok elég merev hurokként meredeznek... tehát vagy a harisnya kerül le, vagy muszáj még egy ágat bedugni... Persze ha a harisnya lekerül megint ugrik a gari... ki van ez találva.
-
Csaba_20_
őstag
válasz mikk2000 #1444 üzenetére
mikk2000 írta:
Én inkább a nagyobb gondot abban látom hogy a kiszolgálói véggel szemben a teljes ág (össz)terhelését megkapja a moduláris csatlakozó,
Többször végigolvastam, de nem értem. Hol a probléma és mivel?
A forgalmazó csak akkor mentesül a jótállási kötelezettsége alól, ha független szakvéleménnyel bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a fogyasztó általi cselekvésből ered. Magyarán a gari nem ugrál csak bizonyos esetekben. -
mikk2000
őstag
válasz Csaba_20_ #1445 üzenetére
Biztos pontatlanul fogalmaztam. Arra gondoltam hogy pl van egy (moduláris) ág amin van mondjuk 4db szabvány tápcsatlakozó. A tápcsatlakozókra egy-egy eszközt dug a polgár, viszont ha az ág minden tápcsatlakozójára dug egy eszközt, akkor a moduláris csatlakozón értelemszerűen a teljes áramterhelés áthalad. Tehát összehasonlítva nagyobb terhelést kap(hat) a moduláris csatlakozó tápoldali csatlakozója mint amit a végcsatlakozók, ergó kh-ra érzékenyebb lehet, amire a tápegység tervezői fel kellett hogy készüljenek... bár szerintem a gond akkor lesz ha a ''noname'' tápok is elkezdenek monduláris tápcsatlakozókat használni
Röviden arra gondoltam hogy a sima tápcsatlakozókkal szemben ezeknek a moduláris csatlakozóknak átlagosan nagyobb terhelést kell elviselniük, tehát nem vethetőek 1:1-ben össze a sima tápcsatikkal megbízhatóság szempontjából. -
mikk2000
őstag
Ja, ha a kérdés arra vonatkozott volna, hogy mi a problémám ami miatt ide írtam, akkor konkrétan semmi, csak olvasgattam a topikot hogy okosodjak, és láttam megemlítetted hogy nem tetszenek a moduláris tápok, én pedig írtam konkrét példát hogy nekem miért nem tetszenek.
-
akaido
addikt
Üdvözlégy mindenkinek!
Szeretném megkérdezni, hogy miért nem ajánlott kategória a DTK táp?
A szerelés minősége, vagy az alkatrészek nem megfeleőek? Esetleg csak rámatricáznak egy DTK logot egy licencelt tápra?Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
qdak
addikt
[link]
itt a 2242ஃ°˙*˙°ஃ доступ запрещен ஃ°˙*˙°ஃ; Eladó HP ML350 G6: https://hardverapro.hu/apro/hp_ml350_g6/friss.html
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest