Új hozzászólás Aktív témák

  • HuMarc

    addikt

    válasz Egon #6801 üzenetére

    Én nem mondom, hogy jó dolog, az hogy alsóban ezt tiltják (egyébként a legtöbb iskolában ez így van) csak megcáfoltam azt, hogy ez indokolatlan lenne.

    Nézd, ez kb. olyan dolog, mint ha megtiltanák, hogy a kocsidban legyen nálad mobil

    De én úgy látom, hogy ez a tiltás azért van érvényben iskolákban és nem felnőtt emberek közt, mert aki ezt kitalálta, úgy gondolja, hogy egy gyerek könnyebben elhagyja a telefonját. És szerintem ebben van igazság.

    Más szavakkal: akkor meg kell tiltani, hogy használják órán, esetleg ki is lehet kapcsoltatni a gyerekkel

    Persze, simán. Lehessen felvinni bicskát a repülőre, csak jó mélyre kelljen zsebre tenni. Lehessen fegyvert hordani az utcán, csak ne legyen kibiztosítva és majd minden sarkon áll egy ku rendőr, hogy ellenőrizzenek. Nyilván van egy csomó törvény, szabály, ami igazságtalannak tűnhet, de azért nem engedékenyebb, mert nem célszerű. Nálunk így is 5-10 perc vész el a fegyelmezéssel az órából, ha még a telefonokat is ellenőrizni kéne, akkor már órára is felesleges lenne bemenni, annyi idő elveszne.

    Én nem védem az iskolákat, de belátom, hogy ez nekik egy olyan megoldás, amiről lehet, hogy a döntéshozó maga is belátja, hogy nem feltétlenül fair, de nem vehet el a 45 percből még 5 perccel többet, hogy ilyennel kelljen foglalkozni. Mint ahogy az állam sem állíthat minden sarokra rendőrt.

    Ezt a terrorizálós dolgot KOPOGD LE! (De tényleg, én lekopogom!) És ne is gondolj ilyenre! Nem kell paranoiásnak lenni. Én is csak sötétben félek a zombiktól, mert nappal nem lehet zombiapokalipszis ;)

    Röviden: Létezik jobb megoldás, de az iskolákat szerintem ez nem is érdekli. Egyébként mivel nemes egyszerűséggel meg van tiltva, nem is ellenőrzik. Így ha a lányod órákra lehalkítja/kikapcsolja/repülő üzemmódba állítja, akkor a tanár úgyse fogja észrevenni.

    de ez szerintem minden másra is igaz, amit nem tiltanak: óra, ékszer stb

    Nálunk egy csomószor volt olyan, hogy találtunk telefont a padokban. Ékszert meg órát nem tesznek padba, így nehezebben vesztik el. Meg egy óra/ékszer (még ha drága/értékes is) legalább az órát nem zavarja meg.

Új hozzászólás Aktív témák