Új hozzászólás Aktív témák

  • Csirke

    tag

    válasz jooker82 #29418 üzenetére

    Ugye azt érzed, hogy a linkelt post nem teljesen életszagú.
    "a telo nem jó"
    Ööö... Bővebben?
    "Szervizt nem èrdekli. Ők nem csinálnak màr semmit."
    Ezt így biztos nem írták le. Arra viszont kíváncsi lennék, hogy ha nem ezt, akkor mit írtak. Lehet, hogy nem is tűnne a postírónk olyan ártatlannak? Vagy a hiba valójában nem is (garanciális) hiba? Nem tudhatjuk, így ne is hordozzuk körbe az esetet véres rongyként.
    Inkább IT cuccokban vagyok otthon, de elmondható, hogy a legkevesebb nyűg a Samsung cuccok garanciáztatásával van. Elég nagy mintavétellel rendelkezem. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs az ellenkezőjére példa, de arányait nézve helytálló.
    A bolti garikról másképp: ezek a boltok 'kis' cégeket takarnak (mint amilyet én is vezettem), amik nem tudják, nem is akarják, és nem is fogják bevállalni az olyan garis eseteket, amik végkimenetelében nem abszolút biztosak (a biztonság kedvéért a bevállalt esetek száma konvergál a nullához). Képzeld el, hogy ők azt mondják, hogy garis a cucc, kicserélik, de nekik meg nem a beszállító, vagy csak jóval később. Ilyen értékű cuccok esetén milliók lehetnek az ablakban. Szóval nem fognak kockáztatni, továbbítják a cuccot a beszállítónak (nem feltétlenül minden nap, hanem x naponta). Itt már lesz csúszás az ideálishoz képest (több, mint a futáros ügyintézés a gyári garinál). A beszállító (aki a fene se tudja ki) biztos vagyok benne, hogy nem rendelkezik olyan alkatrész- és szervizháttérrel, mint a gyártó (vagy szerződött partnere, pedig néha az sem áll a helyzete magaslatán). Szóval ebből minimális képzelőerővel látható, hogy kevés kivétellel a nem gyártói garik hosszabb átfutásúak, és mivel kisebb cég(ek) állnak mögötte, ezért szőrözősebbek is, mint a gyártó. Szerintem erre nyugodtan mondható, hogy 'problémásabb'. ;)
    Ja, arról nem is beszélnék, hogy a bolti garik a legtöbbször szürke import hátterűek, szóval a beszállító külföldi, ami még hosszabbítja a gariztatás idejét. Ez a jobbik eset, mert sokszor kiderül, hogy nem is szürke import, hanem teljesen fekete beszerzés. Na akkor meg aztán...

    www.solarplan.hu

Új hozzászólás Aktív témák