Új hozzászólás Aktív témák

  • Barnahalo

    tag

    Sziasztok! Szeretném kérni a segítségeteket "új" telefon ügyében. Hosszú lesz :B

    - Árkategória: 250.000-350.000-360.000Ft
    - Használt vagy új? *Lejjebb kifejtem.
    - Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával // Használtan az aprón
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú (min 5 év, ennyit a mostani telefonom (Xiaomi Mi 9T (64GB modell) is kibírt egy akksicserével))
    - Mire használnád? Legtöbbet talán ügyintézésre és tartalomfogyasztásra használom a mobilom; fényképezni-videózni a lehetőségekhez képest legjobb minőségben szeretnék.
    - Operációs rendszer: Android
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6.4'' a mostani (ennél kisebb semmiképpen), de a 6.7'' is tökéletes.

    Hónapok óta gondolkodom, és figyelem a piacot. Azt tudom, hogy Xiaomit még egyszer nem szeretnék venni a MIUI idegesítő cache problémái, hirdetései, idegesítő törölhetetlen appjai, stb miatt (legalábbis nem a közeljövőben). A HyperOS pedig a rossz tapasztalatok miatt nem vonz.

    A tárhellyel nem szeretnék spórolni, a mostaniból okulva, minimum 256, de inkább 512GB-ot szeretnék. Nagyon sok appot használok, emelett szeretnék emulátort is a mobilra, amit a mostanin hely hiányában kellett letörölnöm. (Ezért érzem azt, hogy a 256GB is kevés lehet...)

    *A figyelmem leginkább felkeltő telefonok a Samsung S23 Ultra és a Google Pixel 8 Pro.
    És akkor itt jön képbe a fentebbi kérdés, hogy használt vagy új?
    Használtan lehet kapni S23 Ultrát aprón 290-320x ezer forintért (jó állapotban, gyártói garanciával), viszont a szürkeimportos boltokban pedig 360ezer forintért kapnék új S23 Ultrát... Vagy Pixel 8 Prót (amiből most nem igazán találni 512GB-os modellt...)
    Hardverapróról még az S24 Ultrán is gondolkoztam, de kb. 440.000Ft az már nagyon zsebbenyúlós (esetenként található 400ezer alatt), de mellette szól a 7 év támogatás és sík kijelző, plusz 50mp 5* telefotó kamera is, amit az S23 Ultra nem tud felmutatni (leginkább a támogatást hiányolom).

    Tehát: Apró? (használt / dobozos új) ; Szürkeimport? ; Rejoy? (óriási "gamble" lehet?) ; Márkabolt (legdrágább)?
    Szeretnék minél többet kapni a pénzemért, ezért nem fogok 500.000Ft felett kiadni egy hivatalos SeStore vagy Alza S23 Ultrára, mikor máshol is hozzálehet jutni.
    Ti mi mellett döntenétek?

    Még van időm, kb. május végéig, június első hetéig, addig kellene ezt a döntést meghoznom.
    Köszi ha elolvastad a kisregényem! :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák