Új hozzászólás Aktív témák

  • Spec

    őstag

    válasz forceberg #185823 üzenetére

    Szeritnem ez a töltés dolog erősen túl van misztifikálva. Világ életemben úgy töltöttem a telóimat, hogy hagytam merülni kb. 10-20%-ig, de ha úgy adódott akkor alá is ha még használni akartam, de akár pár %-ig is. Sőt esetenként 0-ra, hogy ki is kapcsolt a teló. A töltést meg szinte minden esetben 100%-ra végzem, sosem húzom le 75-80%-nál. Többször marad töltőn egész estére is.
    Soha a büdös életben nem volt akku gondom telefonnal. Akkut is csak egyszer cseréltem telóban, az is egy Iphone 6-os volt, de abban is kb. 6 év használat után.
    A mostani telóm 4. éves és 86%-ot mutat kapacitásra az AccuBattery, de úgy hogy 92-ről indult elvileg. Még most is simán megy 1,5-2 napot, és átalában nem naponta, hanem minden 2. nap töltöm csak, de van hogy 3. nap.
    Egy dologra figyelek, hogy sosem töltöm gyorstöltővel, pedig lehetne, hanem csak egy sima 10W-os töltővel töltöm.
    Mivel általában úgyis telót cserél az ember nagyjából 4-5 évente, ennyit az akksik is simán bírnak, kár velük vacakolni ezzel a 20-80 szabállyal. Inkább a gyorstöltést kell mellőzni, meg a töltés alatti intenzív használatot, amitől melegszik az akksi. Ezek nagyságrendekkel jobban károsítják az akkumulátort.

    "They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Új hozzászólás Aktív témák