Új hozzászólás Aktív témák

  • Harbard

    csendes tag

    Üdv mindenkinek!

    A Blackberry Priv-emet szeretném nyugdíjazni. Fontos szempont volt pár éve a kiválasztásnál a fizikai qwerty, de itthon már nem nagyon lehet kapni korszerű telefont fizikai qertyvel. Ráadásul a Blackberry márkáról rossz véleményem alakult ki. A telefon eleinte jó volt, de most szinte használhatatlan. Kicsit vonakodom a qwerty hiányától, de ha nincs hát nincs, új telefon viszont kellene. A kérdés adódik:

    - Tudtok-e ajánlani közép (vagy felső közép) kategóriában itthon beszerezhető fizikai qwerty-vel rendelkező készüléket, androiddal és nem Blackberry-t?

    - Nem lebecsülve a szakértelmeteket, de belátva kérdésem problematikus voltát: Ha nem tudtok ilyet, akkor olyan készüléket tudtok-e ajánlani, amelyiken könnyű gépelni egy jó nagydarab fickónak is virsli ujjakkal, aki nem szeretne palacsintasütő méretű cuccal rohangálni.

    - A könnyű gépelésen kívül szempontom, hogy nem szeretnék sem kínai terméket, sem Apple terméket vásárolni, ezek kizárva. Örülnék, hogy ha elkap egy komolyabb eső ne menne gallyra a telóm, úgyhogy ha nem is szempont, hogy búvárkodni tudjak vele, de nem lenne baj, ha valami minimális víz- és porállósága lenne. Jó lenne, ha gyors lenne, gyors netlehetőséggel, szép és valamennyire strapabíró képernyővel, minél hosszabb üzemidővel. Előny, ha kivehető az aksi, de azt mostanában csak féltéglák esetében láttam már. Kamera minősége nem igazán érdekel. Nem hátrány persze, ha jó, de nálam nem szempont. Enyhe preferencia a 3.5 jack megléte és lehetőleg USBC csatlakozás.

    Nincs igazán felső limit, mert nem egy több évig, nap mint nap használt készüléken akarok pár 10ezret spórolni, ugyanakkor nem vagyok nagy telefon guru, szeretném minél olcsóbban megúszni.

    Nézegettem a netet is, egyelőre a Samsung Galaxy A52 5G és a Samsung Galaxy S20 FE 5G keltette fel az érdeklődésemet. Ez utóbbiban fájlalom a 3.5 jack hiányát.
    Ezek megfelelnek szerintetek a fenti szempontoknak illetve milyen más javaslatotok van?

    Előre is köszönöm a segítséget! :)

    Harbard

Új hozzászólás Aktív témák