Új hozzászólás Aktív témák

  • LeadR

    csendes tag

    Sziasztok! :R (Előre is bocsi, de elég hosszú lesz :)) ) Egy kis segítségre lenne szükségem egy új telefon kiválasztásával kapcsolatban. Sok tesztet, cikket, fórumot átböngésztem, de úgy érzem ez számomra még mindig nem volt elegendő a megfelelő választás érdekében, emiatt kérném nálam tapasztaltabbak segítségét, ugyanis nem szoktam gyakran váltogatni a telefonjaimat és általában sony-t vagy samsungot használtam eddig, ezáltal nincs tapasztalom az újabb telefonokkal, illetve, hogy mit érdemes mostanában választani.

    Árkategória
    Körülbelül Nettó 80-110 ezer. (Bruttó 100-140) Számlával venném.

    Használt vagy új?
    Csak új!

    Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón?
    Függetlenül, egyben fizetve, lehetőleg gyártói garancia, de a lényeg, hogy ne fürödjek be egy hibás készülékkel. Nem túlárazott MM vagy társai (persze ha pont akciós, vagy jó árban van jöhet az is), de elsősorban megbízható olcsóbb boltot keresek. Sm_rtSh_p, 1m_bil, d_gip_rtner. És hasonlók mennyire megbízhatóak? Ezeken kívül nyugodtan ajánlhattok más boltot is. Ami a legfontosabb, hogy rendes garancia legyen és a számla igényléstől függetlenül is ugyanúgy megadják a garanciát (mert hallani ilyeneket, hogy számlával már nem jár semmilyen jótállás). Szóval csak olyan bolt jön szóba, ami rendes 27%-os számlaképes.

    Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
    Körülbelül 2,5-3 éves időtartam. A keretből kihozható legjobbat, de ha a kategória best-buy telefonja csak egy hajszálnyival marad alul, viszont árban sokkal kedvezőbb, akkor ilyen ötlet is érdekelhet, de elsősorban a lehető legjobb.

    Mire használnád?
    Konkrétan mindenes telefon lenne.
    Telefonálás, fotózás/videózás, böngészés, médiatartalom fogyasztás, zenehallgatás(Hangszórón/fülesen) játék, navigálás,

    Mik a fontosabb tulajdonságok?
    -Lehető legjobb soc. Snapdragon 660, Kirin 710 és hasonlók nem érdekelnek.
    -Ram legalább 4gb. Azért jó ideig legyen snappy.
    -Dual-sim elég fontos lenne, de a hardver érdekében be tudom áldozni.
    -Lehető legjobb kamera. Fontos a jó vonalélesség, elfogadható éjszakai képek. Tudok élni dual kamera nélkül, de nem ártana, ha jó portrékat és makrókat is lehetne készíteni vele. Pro/Manuális mód fókuszállítással, záridővel stb-vel alap. 4k video alap. OIS nagyon jól jönne, de tudok nélküle élni. Legalább 240fps lassítás nem árt. Az előlapi kamera is jó legyen.
    -Tárhely legalább 64GB (Mennyire elég ez manapság ha nem bővíthető? :F Természetesen ha bővíthető, akkor én úgy gondolom elég lesz, még évek múlva is. ) Mivel elsősorban dual-sim-eseket nézegetek (és ezeknek nem szokott lenni külön microsd slot, legyen inkább 128?
    -MHL vagy hasonló támogatás jó lenne.
    -Vezeték nélküli töltés sem ártana. (Na de azért én is tudom, hogy mindent nem lehet :DD )

    Képernyő
    Képernyő átló minimum 5.5", körülbelül 6.2"-ig. Legalább 1080p felbontás, de gondolom ebben az árkategóriában ez alap. Oled kijelző elég jó lenne. Mennyire hajlamosak ezek beégni 1-2 év után?

    Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
    Mindegy, de gondolom, mivel az Iphone kiesik, így nyilván az IOS is, így csak android jön szóba.
    Kezelőfelületről: Rootolni nem szeretném, teljesen jó nekem a gyári. Nagyrészt bugmentes legyen. App drawer elég jó lenne, de ahogy néztem ezek egyszerűen megoldhatóak valamilyen launcherrel is? :F

    Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
    Amíg zsebben elfér addig jó. De ugye egyre kisebbek a kávák a telefonon, úgyhogy gondolom, az egyre nagyobb képernyő átlókkal sem probléma a készülék nagysága.

    Amiket eddig néztem(Persze ezeken kívül jöhet még ötlet) Felsorolok pár előnyt/hátrányt, hogy mit vettem észre.
    -Huawei Mate 10 pro: Erősen szemezek vele, a kevés hátrány amire eddig felfigyeltem, hogy a telefon már 1 éves, ha ez hátránynak nevezhető. Illetve, hogy nincs vezeték nélküli töltés, ezen kívül szinte mindenben megfelelne. Felső kategóriás hardver és kamera. (Kirin 970 mennyire butaság egy snapdragon 845 helyett?) Kamera az itt említettekhez hasonlítva hol helyezkedik el?
    -Samsung Galaxy s8: Már 1.5 éves, ezért ódzkodom tőle kicsit. Az üzemidőre szoktak még panaszkodni, ezen kívül nem igazán tudok más hátrányról. De azért elég fájó lenne ha egy fél éve megvett telefonra már nem lenne fő verzió frissítés. Ettől függetlenül a kamera egész jó, hajlított kijelző, amoled, 2k.
    -Honor 10: Az árához képest nagyon pöpecnek tűnik. Vezeték nélküli töltés, oled persze nincs benne, illetve mhl is hiányzik ahogy néztem, de a többi része nekem elég felső kategóriásnak tűnik.
    -Honor v10: Ez elvileg egy honor 10 nagyobb kijelzővel? :F
    -Lg v30: Ő is 1 éves, ettől függetlenül hardverben és kamerában még mindig felső kategóriásnak tűnik. Annyit hallottam, hogy az LG oled paneljei hamar döglődnek.
    -Xiaomi MI 8: Felső kategóriás hardver, jó kamera, oled. Viszont a MIUI-ról sok rosszat hallani: Bugos, reklámok vannak benne, egyáltalán nem kiforrott egy EMUI vagy Samsunghoz képest. Látszik, hogy még elég fiatal brand a Xiaomi, de ettől függetlenül jó úton halad, de nekem még mindig vannak kétségeim.
    -Xiaomi MI Mix 2S: Ugyan az mint a MI 8, ha az oled kijelzőt elcseréljük egy vezeték nélküli töltésre.

    Noname telefonok : Alkatrészek megkérdőjelezhető minősége, magyarországi támogatás hiánya, kezelőfelület gyér fejlesztése miatt nem gondolnám, hogy van létjogosultságuk ilyen árkategóriában. Nyugodtan megcáfolhattok :)

    Vannak ezek között régebbi készülékek is. Év eleji / 1 éves. Mennyire szabad ilyesmit vásárolni? Szoftverfrissítés, alkalmazások támogatása szempontjából. Akkumulátorra milyen hatással van 1 éves dobozban állás?

    U.I
    Ha esetleg még bármi információ érdekes lehet, akkor szívesen leírom. :)
    Az AI chip mennyire valós dolog? Vagy nem érdemes erre alapozni, inkább parasztvakítás? Van értelme inkább "AI" telefont venni? (Honor 10 vagy hasonlók) Vagy ezt az "AI"-t megkapta minden kirin 970-es, csak a többinél nem lett ennyire reklámozva?
    Tényleg ennyire kihalóban van az infra, fm rádió, és mhl? :F

    Előre is köszönöm mindenkinek a segítő jellegű válaszát. :R :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák