Új hozzászólás Aktív témák

  • TYÜTYI2006

    tag

    Sziasztok!
    Szerdán lesz 3 hetes a legelső okos telefonom. Nagy tescoban lévő telefon üzletben vettük. A korábbi telefonomba kerestem akkumulátort, de nem tudtak bele adni (az 2001 Decemberi vételű t mobilos Nokia 3310-es), működik teljesen, csak már a régen, kb mint a ráírt dátumból kiderült 2004.05.14-én hozzá vásárolt, pár éve már gyengélkedő akkumulátort kellett volna benne már cserélni. Neten vehető bele, de érdemesebbnek mondták árak alapján ha újat veszek (sajnos az biztosan nem fog eddig működni, azzal tisztában vagyok).

    Itt előtte ugye nem érdeklődtem, amit bánok, mert az akku miatt mentünk oda főleg, így meg felkészületlenül ért a vásárlás. De rábeszéltek, jó kis gondolkozás után. Samsung Galaxy J3 2016-os, duál sim-es lett. Van 1 galaxy tab 4-em, pár éve. Az elém tett lista alapján, amin a 2017-es szerepelt, tetszett is, de mivel nem volt még utána olvasásom, a táblagép tárhelye meg még nem, telt be, így nem tudtam jól ezekről, mert azt hittem, hogy a belső tárhely is memória kártya. Így mikor megtudtam, hogy 8 gb-s, gondoltam, majd ha kell cserélem nagyobbra, 1.8 gb volt az eredeti szabad hely, a táblán 1 gb körül van, + 32 gb micro sd mindkettőbe téve. Aztán megtudtam, mikor néhány nap után fogyott a tárhely eléggé, és utána olvastam, hogy ezekben is nand van, mint az SSD-kben. Valamivel 400 MB felett van már bőven több mint 1 hete, a szabad hely, és nem is sokat használtam. Amit lehetett appot, áttettem az sd-re. Vagy eladás, és másik vétel, vagy rootolás, ami ideiglenesen megoldja, vagy nem frissül semmi, és használom így.

    Javaslatokat is elfogadok a megoldásra, de megpróbálom, hogy meghirdetem a hardveraprón, ma a boltban is azt javasolták, van náluk több is, 16, 32, 64 GB belső tárral. Aztán eladás után veszek újat. Itteni tájékozódás alapján is.

    Árkategória: mindenképpen 100 ezer alatti lenne szerintem, akár bővebben alatta is, drágát nem akarok, főleg hogy sajnos ott a nem hosszú élettartama. Ez 44990 FT volt. De lehet javasolni, az igényeimnek megfelelő drágákat is, hogy milyen lehetőség lenne, a drágák között nekem, de nem hiszem, hogy túl drágát vennénk.

    Használt, vagy új: elvileg nem lenne kizárva a használt se, de hogy az mennyire megkímélt, meddig fog menni, az jó kérdés. Ezért jobban az újakat nézném, bár az ajánlatok alapján, átnézem a hardveraprót is. Olyan hosszú élettartamú, mint a nokiám, sajnos kizárt

    Hol vennéd meg: lehet hogy ugyanott, csak már felkészültebben. De webáruház, hardverapró sem kizárt. Főleg ha ott általában érezhetően olcsóbb, annak már utánanézek, az ajánlottaknál a neten. Telefon társaság, t mobil esetleg, de ott a kártyafüggőség is, illetve feltöltő kártyásom volt eddig is. Bár az elsőt az akkor még westelnél vettem. Ami viszont eléggé kizárhatja az előfizetéses készüléket, hogy azokhoz adnak mobil netet is. A korlátlan netes csomagok gondolom hogy drágábbak, mint a gyorsabb netek is, 120 mb-s optikai netem van a t hometól. Talán jó is lenne a mobil net, ha éppen nincsen wifi, de már első netemnél 2006-ban alapfeltétel volt, hogy semmiféle adatforgalmi korlátozása ne legyen.

    Hosszú vagy rövid táv: rövid távra biztosan nem terveznék telefont, de sajnos elavulóra, meghibásodóra csinálják őket. Tehát minél hosszabb távra lenne jó, ha az nem extrém drága ezért. Kérdésem erről, hogy vajon csinálnak e olyan telefont, hogy még ha bizonyos alkatrészeit kell is cserélni (pl akkumulátor), de pl akár bőven több mint 10 évig is tud úgy működni.

    Mire használnád: általánosabb felhasználásra, bár játék nem biztos. Arra ott a pc, xbox360. Bár idővel kizárni sem lehetne. Mivel a táblagép kijelzője nagyobb 7 colos, így azon szívesebben nézek filmet, de ezen sem zárom ki, zene hallgatást sem. Bár még ezeket ki sem próbáltam a mostanin, de ha szükséges, akkor jó legyen rá. Telefonálni ritkán szoktam, csak ha szükséges. Tehát nem biztos hogy annyira agyon lessz használva, talán a wifi net miatt, meg kamera, vaku jobban ki lesz használva. Ami jó lenne hogy specifikációit nézve ne legyen gyengébb a mostaninál. Nem lenne talán baj, ha 5 GHZ-s wifit is tudna. A duál sim nem lényeges. A processzor 4 magos legalább legyen, több lehet, de nem biztos hogy szükséges. Ram: az 1.5 GB a táblagépen mintha néha kevés lenne, nem tudom itt mennyi ami biztosan elég lenne, de remélem már a 2 Gb talán, de ugye minél több, annál jobb. Vannak azért pc-n tapasztalataim ram mennyiségekkel. Vaku, elő, és hátlapi kamera az kell, illetve a videó felvételnél, ha nem túl árdrágító tényező, lehet full HD-s is. De mindenképpen HD-s legyen legalább. A fényképezőnél lehet hogy az természetes, de feltünt, hogy a max felbontás, 8, ill. 5 MP, csak 4:3 képarányban elérhető, az eggyel kisebb 16:9-ben. Nem tudom még, hogy ez általános e, mert pc-nél is vannak különböző képarányok, azonos szélességi felbontással. A táblagépen, ha olyan helyen voltam, a régi pc-s logitech, mikrofonos fejhallgatóm jó volt, még nem próbáltam ki ezen, de az sem lenne hátrány, ha működne. Tárhely pedig minimum 16 GB legyen, de minél nagyobb annál jobb.

    Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is: android van a táblán, tudtam vele szinkronizálni (pl még a haverom wifi jelszava is átkerült). Ezért a samsung galaxy telefon nincsen kizárva. De mivel a többit nem nagyon ismerem, max a windowst pc-n, ezért nem zárom ki a többi rendszert sem.

    Mekkora készülék lenne megfelelő számodra: ez 5 colos, igazából ekkora biztosan kell szerintem, vagy nagyobb. Még a táblagépen is gondjaim vannak az érintő képernyős írással, a mérete miatt, pedig az 7 colos.

    Köszönöm a válaszokat előre is. Márka ajánló írást nem találtam az ajánlóban, úgyhogy a galaxyn kívül kérek más ajánlottakat is. :R :R

Új hozzászólás Aktív témák