Új hozzászólás Aktív témák

  • nycs71

    csendes tag

    Szervusztok,

    Ötleteket kérnék, hogy milyen új telefont lenne érdemes venni:

    Most kezd tönkremenni a jelenlegi okos-telefonom, amit 2016 szeptemberében vettem (Vernee Apollo Lite) és egy új telefont keresek helyette. Kissé megtört (van egy kétéves fiam, aki "segített" ebben és csak utólag döbbentem rá, hogy ehhez nem lehet ütés ellen védő tokot kapni) és az akkuja is szemlátomást kezdi megadni magát: korábban, ha a GPS-t, wifi-t kikapcsoltam, akkor másfél napig elment töltés nélkül, de most már nem bír így sem egy teljes napot.
    Körülnéztem az árukeresőn, amin az igényeim alapján találtam pár típust, ami szóba jöhet, de... A jelenlegi telefonommal azt tapasztaltam, hogy például a rokonok nyaralójában nem lát hálózatot, csak közvetlenül az ablak mellett (semmi beton födém, vagy ilyesmi), a többiek a hagyományos mobiljaikkal pedig vidáman tudtak beszélni, netezni ugyanott. Vagy a minap az anyám Samsung J3-asának (2016-os) a vakuja zseblámpa-módban sokkal erősebb fényt adott, mint az én "drága" telefonom (a tudásához képest olcsó, de a J3 mellett azért drága).
    110 ezer a keretem (nyomós érvek esetén kicsit tágulhat) és technikai paraméterekben elég az a szint, amit az Apollo nyújtott + egy-két apróság:
    dual-sim támogatás legyen (dual-active/dual-talk lenne a legjobb, de ha nagyon a kereten túl van, akkor elég a dual-standby is); ne lassuljon be, fél év/év után; cserélhető legyen az akkuja, ha megadná magát; 5.5" képátló (ha kicsivel kevesebb nem baj, de 5" alá nem mennék); legyen benne 32GB memória (ha árban nem sokkal több, akkor 64GB), vagy képes legyen a két SIM mellett is fogadni memóriakártyát; legyen hozzá ütésálló tok (ha a telefon maga is ütésálló, az sem baj);
    jöjjön rá rendszer-frissítés, legalább kritikus hibák javítása esetén; ne legyen túl régi modell (ha 2016-osat veszek, arra gondolom már nem sokáig jön rendszer-frissítés); GSM modem vaku/zseblámpa (wifi, bluetooth, stb) ebben az árkategóriájában elvárhatóan érzékeny/erős legyen; ja a procit nem írtam: ha a programok megfelelően működnek, akkor az nem érdekel :-)

    Például láttam, hogy a Samsung J sorozatában levehető a hátlap és kivehető az akku és dual-SIM esetén két SIM + SD kártya simán belemegy, míg a Samsung A sorozatában - a legtöbb kínaihoz telóhoz hasonlóan - beépített akku van és a dual-SIM esetén 2. SIM _vagy_ SD-kártya az opció. De ehhez jó-pár videót végig kellett néznem és már így is túl sok időt töltöttem ilyesmivel, nem szánnék többet arra, hogy még jobban beássam magam ebbe a témakörbe).

    Előre is köszönöm az ötleteket!

Új hozzászólás Aktív témák