Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz 75kokoko75 #70202 üzenetére

    NPPP ransomware removal guide

    Jelenleg - felületes nézelődés a neten - nincs még feloldó kulcs hozzá tehát innentől a "táncrend" a szokásos:
    1. fizet és TALÁN visszakapja a képeit persze a fizetség nem magyar pénztárcára van szabva és nem is igen forintban és ugye ezzel támogatod a bűnözőket hiszen kifizetődővé teszi
    2. formázza a meghajtót és éli tovább az életét a fájlok nélkül persze ebből tanul is és a jövőben vesz majd egy 1-2TB-os külső HDD-t (vagy amekkorát szükségesnek lát mondjuk 15k) és MÁSOLATOT TART a fájljairól rendszeres mentést végez erre a meghajtóra amit a fiókban offline tart és csak az adatmozgatás idejére dugja a gépre.

    3. kiveszi a tárolót amin a kódolt adatok vannak és beteszi a fiókba HÁTHA 1-2-3-X év múlva lesz hozzá publikus feloldókulcs és vissza tudja szerezni az adatait.

    A 2-es pontra visszatérve: ha lenne a pótolhatatlan adatairól és/vagy akár a komplett rendszerről adatmentése akkor ilyen esetben csak egy formázás és a mentésből már lehetne is visszaállítani az adatokat és/vagy akár a teljes rendszert (annak 1-2 nappal korábbi változatát)

    Nekem sincs minden adatomról mentés van egy 2TB-os külső tárolóm a filmjeim számára azok közül csak az olyanok vannak duplikálva máshol is amit nehéz volt beszerezni de valljuk be pl. a STAR WARS akármelyik részét bármikor bárhonnan meg lehet szerezni akármilyen minőségben.

Új hozzászólás Aktív témák