Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    Talán igazatok van a hips, behavior, stb. dolgában, de én e körben csak a Threatfire-féle megoldást szerettem meg, azt felmerném dobni az "informatika rejtélyes világa" iránt kevésbé fogékony ismerőseim gépére is, ha "élne" még. CIS-t, Privatefirewall-t, meg hasonlókat semmiképp sem tennék fel ilyen usereknek.

    Amúgy Comodoval is volt már érdekes esetem pár hónapja, egy ismerős családnál. Egyik gépen - egyik napról a másikra - szinte kompletten törlődött a gépről, a másikon megvolt, csak kikapcsolva "működött". Utóbbi eset inkább csak gyanús volt, és nagy valószínűség szerint user-hiba, az előbbi viszont kínos, és meglepő volt. Ez a gép már nem volt tiszta, és nem közvetlenül a user-error okozta. Nem mondtam nekik azt eztán, hogy cseréljék le mindenáron, de azért meglepett a dolog.

    A számokat sokféleképpen lehet értelmezni, de én nem nagyon láttam olyan "nagy" tesztet még (most nem mennék bele velük kapcsolatban az imádott összeesküvés-elméletekbe), ahol komoly elmaradásban lett volna pl. az Avast, mondjuk a Kaspersky-hez képest. MSE rendszerint nagyon lemarad, pl. egy Norton is, de pl. az Avira és Avast nem.
    A "kis", vagy nem ismert tesztek meg nem mérvadóak, gyakran szélsőségesen váltakozó adatokat hoznak.

    Az ingyé' vírusirtó dolog amúgy meg, egy üzletpolitika. Szoftveriparban könnyen eljátszható. Megvannak az előnyei, hátrányai. Nyilván nem tudja magát szénné keresi vele a gyártó, de az sem következik belőle egyenes arányban, hogy kismillió hasznos visszajelzést kap.

Új hozzászólás Aktív témák