Új hozzászólás Aktív témák

  • mrszitya

    senior tag

    válasz TFSi #21197 üzenetére

    Semmi baj, de én többnyire szándékosan igyekszem árnyaltabban fogalmazni. Pl. nem hordom le a sárga földig az Emesét, vagy dicsérem agyon mondjuk a BD-t, a CIS-t, vagy az általam preferált AV-t. Mindnek megvannak az előnyei és hibái, hátrányai. Még Emese mellett is tudnék érvelni, ha legalább a működése/erőforrás-használata olajozott lenne, de e tekintetben is jobb nála meglepő módon a legtöbb konkurens termék. :)

    Avast vs AVG, CIS, többiek:

    Avast a 8-as verziótól kezdve már tartalmaz egy programfrissítőt is, meg egy böngészőtakarítót is pluszban. Előbbi nemcsak Java-t, Flash-t, hanem mondjuk a VLC, uTorrent, Winrar update-eket is észleli, utóbbi meg ahogy sejthető a nevéből, a kéretlen eszköztárak és egyéb beépülők ellen termett. Van benne külön távsegítség funkció is, és szintén a v8-tól kezdődően azt az apróságot is tudja, hogy az ismeretlen, még nagyon kevésszer letöltött állományokra feldob egy figyelmeztetést, hogy hoppáré, biztos akarjuk-e ezt futtatni. A sandbox-ot, meg a webfiltert te is említetted. Igaz előbbinek némi korlátja van a Free változatban: kézileg nem kezdeményezhető egy állomány elkülönítve való indítása, csak automatice működik, ha szükségét érzi. A Pro és az IS változat gyakorlatilag csak a kézi sandbox lehetőségével tud többet, illetve a bankolási funkcióval (meg persze utóbbi külön tűzfallal rendelkezik). Még a jelszavazást sem spórolták le a Free-ből. A testre-szabhatósága is nagyon jó.

    Ezen dolgok közül több a CIS-ben sincs meg, de más potens fizetős konkurensekben sem, ezért nem írtam volna én le, hogy mérföldekkel jobb a Comodo megoldása. Persze annak meg bivalyerős a hips/sandbox/viselkedés-elemző része, tény. Szóval más-más okok miatt, de mindkettő kiemelkedő cucc a piacon, pláne az ingyenességet is figyelembe véve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák