Új hozzászólás Aktív témák

  • Szellem.

    Topikgazda

    válasz TFSi #17475 üzenetére

    Számtalan alkalommal fordult az elő, hogy én is elküldtem egy adott mintát a Kaspersky Lab-nak és visszajött a válasz, hogy az adott fájl nem tartalmaz semmit, holott a VT-n nagyon sok termék vírusosnak jelezte a a fájlt.
    Volt arra is precedens, hogy egy adott fájlt a K.Lab. kollégái elsőnek tisztának jeleztek, majd 2 hét elteltével megjött a válasz, hogy bizony tévedtek, mert kártevőt tartalmaz a fájl.
    Olyan is volt, hogy a Kaspersky írt arról a sajnálatos esetről, hogy egy adott fájlt ők a VT-n vírusosnak jeleztek (szándékosan) erre a többi termék is ugyan azon a fájlnéven ugyan úgy vírusosnak jelezték, holott a Kaspersky szándékosan fake jelzést adott ki, ezzel is bizonyítva azt a tényt, hogy sokan nem is elemzik a fájlt, csak random rádobják, hogy ez vírus, mert más már annak jelezte.
    Nem tudom, hogy a Te esetedben mi a szituáció, de az biztos, hogy a fentiekből következtetve én óvatos lennék már az elemzésekkel is. Nem feltétlen igaz, hogy a Kaspersky automata rendszere minden esetben megbízható eredményt közöl, mert ugye az egy automata ellenőrzőrendszeren megy először keresztül és az válaszol! Az, hogy utána kerül-e humán interface-hez, azt csak gondolom, mert nem véletlenül jelzi a KSN a sok még nem azonosított fájlt.

    A Bitdefender megoldása és probléma kezelése ezen a területen valóban szimpatikus. Ilyen esetben érdemes több nagyobb és megbízhatóbb cégnek elküldeni az adott fájlt, amit nem tartunk megbízhatónak a több szem többet lát elv alapján.

    Nem vagyok összeesküvés elmélet generáló, de a felvetésed valóban aggályokat ébreszt az emberben és így főleg megkérdőjelezhetővé vállnak a teszteredmények. Magam részről azt gondolom, hogy a vírusvédelem jelentősen túl van spirázva, annak ellenére, hogy sok a valós és komoly kártevő.

Új hozzászólás Aktív témák