Új hozzászólás Aktív témák

  • hajnerk1337

    csendes tag

    Sziasztok,

    Egy fura problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

    Egy Sapphire R9 280 típusú videókártyám van, hozzá a legfrissebb driver feltelepítve.

    Pár napja próbálgatom a szoftverben is található overdrive funkciót, mert néhány játéknál már szükséges sajnos, hogy jobban pörögjön a vas. Nem vagyok nagy expert a témában, de próbáltam utána olvasgatni, nehogy kárt tegyek a kártyában, semmiképp sem szeretném túlhúzni, így figyeltem arra, hogy a VGA ne melegedjen túl. Miután húztam rajta a játék közbeni hőmérséklete nem ment soha 75 fok fölé, ami tudtommal reális. ( A húzott értékek: GPU Clock:1080Mhz ; Memory Clock:1425Mhz ). Először probléma nélkül tapasztaltam az overdrive hatását, hozta is szépen a számokat amiket a növekedés következtében vártam.

    Később, miután kiléptem a játékból és kis idő múlva újra visszaléptem, mintha letiltotta volna a húzott értékeket és visszaállt volna az alap értékekre. A catalystben még továbbra is a húzott értékek szerepeltek, viszont letöltöttem az AMD Linket a telefonra és ott a GPU Clock már 850Mhz-t a Memory Clock pedig 1250Mhz-t írt futás közben, amit nem értek, hogy miért.

    Olyan is előfordult, hogy 1-2 napig a húzott értékekkel pörgött a VGA, majd 1-2 nap után csinálta ugyan ezt, mintha teljesen random lenne.

    Ha nyomok neki 1 gyári visszaállítást, restartolom, majd újból húzok rajta, akkor ismét működik.

    Tapasztaltatok hasonló problémát esetleg? Van erre valami megoldás?

    Előre is köszi a segítséget!

    Üdv,

Új hozzászólás Aktív témák