Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Tegnap elkezdtem a PC-s ME2 Legendary-t (pár nappal az ME1-L végigjátszása után).

    Kezdettől nagyon fura volt, hogy míg az ME1 hihetetlenül egyszerűen és gyorsan ment, mert gyakorlatilag 1-2 órával előbbre jártam fejben az emlékeimben arról, hogy mi következik, mint hogy és mikor érdemes csinálni... Erről viszont csak nagyon nagy vonalakban derengett bármi. Bár először úgy gondoltam, hogy ez nem is baj, így legalább "izgalmasabb" lesz. Elvégre sokaknak ez a kedvenc epizódja, még ha rémlik is, hogy én régen a trilógiából valamiért ezt kedveltem legkevésbé.

    Valahogy túltettem magam azon, hogy "This pistol doesn't have a thermal clip.", megmondtam magamnak, hogy "nem baj, ez csak egy játék, fogadd el az ilyesmit". Aztán emlékeztem rá, hogy valamiért nem igazán kedveltem Mirandát, és utáltam Jacob-ot, de nem emlékeztem, hogy miért, és most valahogy kifejezetten tetszett Miranda, illetve elfogadható volt Jacob is.
    Még azon sem agyaltam pár percnél tovább, hogy honnan van ennyi lélegezhető levegő az Omega állomás hatalmas nyitott belterében (forgattam a kamerát jobbra-balra, fel-le, próbáltam felmérni, hogy mégis mekkora az az "űr", amit az építmények közt látok, de szerencsére tömör fekete volt a "plafon", nem láttam a csillagokat, úgyhogy OK...).
    De aztán gondoltam egyet, és hamar ellátogattam a Citadellára (akkor is, ha nem esett útba, mert hát az IM is azt mondta az ötletre, hogy "by all means"), amivel nem is nagyon volt gondom, csak épp rögtön kézre esett Kasumi küldetése (ugye van azért annyi role-play az emberben, hogy alapvetően nem ugrálunk keresztbe-kasul a galaxisban 1-1 mellékküldetés miatt, hanem próbáljuk valamennyire sorba fűzni a megállókat...), amitől pár perc után kiborultam: "Mi ez, hogy kb. 10 méterre a teraszon lézengő vendégektől le KELL lőni 3 őrt, mielőtt BELOPÓZUNK?". -> Egy egész falu lakkoságának össze kéne gyúrnia egy éves adagnyi "suspension of disbelief" képességét, hogy ezzel ne legyen problémája (egyrészt hallják a tűzharc eseményeit a viszonylag intelligens, tűzharcban jártas, bizonyára jó túlélő ösztönökkel rendelkező vendégek a teraszon, másrészt mi az, hogy egy terasz alatt állomásozó, megtámadott őr sem jelenti be a főnöknek, hogy baj van, illetve ilyen technológiai és biztonsági színvonalon nem látja valamilyen központ, hogy "Hé, a szenzorok alapján kinyiffant három biztonsági őr a terasz alatt."). --->>> Ebben az a legnagyobb gáz, hogy mikor leugrottam a teraszról, akkor próbáltam sétálva ellopakodni az őrök háta mögött, de a játék egyszerűen nem ad lehetőséget sem arra, hogy lopakodjak. Amint elértem az ablakig, máris megláttak, de egyébként is be KELL törni/lőni az ablakot az őröktől pár méterre, hogy bejussak a házigazda privát szobájába. És akkor még plusz extra, hogy mikor távolról scan-eltem az ébresztőórát, akkor jött még pár őr, akiket nyugodtan lelőhettem, mégsem történt semmi "központi riasztás". -> És ez eredetileg egy fizetős DLC volt! Igen, annak idején az olyan hülyék, mint én, még pénzt adtunk ezért a DLC-ért. Szóval nem érvényes rá, hogy "ez csak egy apró mellékküldetés", mert ezt figyelembe véve szerintem nem az. Sokan mostanra már kétszer fizettek érte, és még mindig halál gagyi! "Sneak in, sneak out, with GUNS BLEAZING BUM BUM BUM AAAAARRRRGGGHGHH and shouting DIE DIED DIE!!!!". :))

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák