Új hozzászólás Aktív témák

  • huncutka1029

    addikt

    válasz KoNZoLik@ #81431 üzenetére

    olyan sok régebbi tv esetében biztos nem működik. egyrészt nincs sok HDR anyag, másrészt, ennek előnyeit kihasználni csak Oled-fel lehet igazán... A HDR 2015 ben debütált a CEs-en a tv-s plattformokon, és már akkor is bejelentették, hogy a prémium kategória lesz a lételeme....
    a dinamika tartományhoz ugye a szabvány szerint: A kontrasztnál a maximális fényerő minimumát határozták meg, ami 1000 nit, valamint a feketeszintet, amely 0,05 nit. A kettő közti kontrasztarány adja meg azt a dinamikatartományt, ami a HDR-hez szükséges. Egy másik opció szerint 540 nit a maximális és 0,0005 a fekete fényerőszint.
    A színeknél is szigorú előírások vannak, méghozzá olyanok, amelyek a jelenlegi fejlettségnél is nagyon jónak számítanak. Ez 10 bit/szín jelet igényel, ami több mint 1 milliárd színárnyalatot igényel. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit képes is megjeleníteni a panel, de a tévé képes ennyit feldolgozni. A felbontás minimumát is megadták, de itt különösebb meglepetés nem fog érni minket: ez az ultra HD, vagyis 3840×2160 pixel. Végül az RGB színterek közül a megcélzott a P3, amely sokkal több színt ír elő, mint a jelenlegi tévéknél használt szabvány (Rec. 709).

    a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!

Új hozzászólás Aktív témák